Gå til hovedindhold

Høringssvar

transport langs Skanderborgvej

I en kommende udbygning og udvikling af området omkring Skanderborgvej i Viby J bør der i den grad kigges på trafikforhold og på koblingen til byens offentlige transport. Det er ingen hemmelighed at området omkring Viby Torv i den grad sander til - særligt i myldretiden.

Her kan man med fordel forbedre cykelforholdene langs Ormslevvej, som i den grad trænger til en kærlig hånd (slidlag) - særligt mellem Nordbyvej og Ringvej syd, hvor cyklister ofte tvinges ud i en ulige kamp om pladsen med hurtigt kørende bilister og minibusser, der alle har travlt.

Adgang til letbanen i Viby J
Derudover er der spørgsmålet om Letbanen og adgangen til den, som er begrænset/besværlig ved trafikknudepunkter som Viby Torv og Skanderborgvej/Ringvej syd - hvor afstanden til nærmeste station (Kongsvang/Viby J st./Rosenhøj er så tilpas lang og snirklet, at det ikke er en brugbar løsning for fodgængere, at skulle stige om. Og det til trods for at Letbanen har en fordel i form af en kortere kort rejsetid.

Letbanens forgrening i Viby
Dertil kan men med fordel forbedre koblingen til letbanen ved Kongsvang station fra Skanderborgvej og mod nord fra Viby st. Endelig bør letbanen forlænges ud forbi grøfthøj og helt til Stavtrup - evt. via selvstændigt trace fra kongsvang via Skanderborgvej, Viby Torv og Ormslevvej, som alternativ til linje via Skanderborgbvej.

Eskelund Folkepark
Afslutningsvis bør der etableres et potentielt stop tæt ved brabrandstien og Eskelund - eller skabes en bedre kobling fra Kongsvang station, så letbanen reelt kan bruges, når der skal transporteres massevis af mennesker til events på den kommende folkepark (fx koncerter, festivaller, markeder , m.m.).

Tilkørselsramper til Aarhus Syd-motorvejen.
Ift. trafikken omkring Viby Torv vil der også være stemmer der taler for motorvejstilkobling i stavtrup, så ringvej syd kan føres uden om Viby Torv og via motorvejen. I det tilfælde at der skulle findes tilslutning til dette, håber jeg at man vil være opmærksom på at sikre adgangen til Brabrandsøen og -stien for de beboere som i givet fald skal krydse en stærkt trafikeret trafikåre ved Ravnsbjergvej/Ormslevvej - som i øvrigt også er skolevej for mange af områdets børn.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Rasmus Højegaard-Vibild

Indsendt

17/06/2019 11:48

Sagsnummer

HS5669274

Informationer

Startdato
Svarfrist
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Viby
Hørings-id

H108

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00