Gå til hovedindhold

Høringssvar

Nej tak til 6 etagers byggeri!

Hej Aarhus kommune.

For 10 år siden flyttede min kone og jeg til grønnegården i dejlige Viby, for at stifte familie. Vi bor i grønnegården, på Skanderborgvej, som er en dejlig lille oase beliggende overfor Viby stadion. Det omkringliggende kvarter består hovedsagligt af villaer i alle mulige forskellige byggestile, et virkelig hyggeligt område som på alle måder afspejler den nuværende lokalplan.

For få år siden, fik grønnegården en ny nabo. Vi fik at vide at der skulle opføres ungdomsboliger på Skanderborgvej 223, og det var som udgangspunkt ikke noget problem, der var ingen gener selvom der flyttede ca. 20 unge mennesker ind og alt virkede til at være fint. Nu kan jeg så konstatere at bygherren ikke har haft den påkrævede tilladelse til, at opføre en bygning som skulle huse det antal mennesker som var flyttet ind. Samme bygherre har nu planer om at opføre et 6-etagers boligkompleks langs Skanderborgvej. For det første synes det absurd at opføre så stort og højt et byggeri foran de smukke villaer som lige nu ligger på Bernstorffsvej! De nuværende beboere mister al udsyn og sollys og kan istedet kigge på en høj mur. For det andet synes det utopisk, at tro at den trafik et byggeri i den størrelse vil generere, på nogen måde kan ledes igennem villakvarteret. Der bor rigtig mange børn i kvarteret omkring Bernstorffsvej, og i Viby i det hele taget, som er vandt til at færdes frit, til og fra skole og på besøg hos hinanden. En øget trafik i området vil utvivlsomt give børnene mindre bevægelsesfrihed og i det hele taget være ødelæggende for det stille og rolige liv der leves i området. Trafikken i området er en udfordring for beboerne, især i morgen- og eftermiddagstimerne så med tilførsel af en markant mængde mennesker vil dette naturligvis kun blive større. For det tredje kan jeg ikke forstå, hvordan kommunen overhovedet kan overveje at samarbejde med en bygherre, som omgåes regelerne så lemfældigt som tilfældet synes at være. Efter min opfattelse er kommunen bevidst om bygherrens overtrædelser i forhold til byggeriet på Skanderborgvej 223.

Som udgangspunkt er et byggeri i 6 etager på den pågældende strækning stik imod den gældende lokalplan. Det forekommer mig besynderligt hvis man uden videre kan/vil ændre denne plan for at tilgodese et byggeri som ud over alle grænser, vil være til gene for kvarterets beboere. Hvor meget er en lokalplan værd, hvis den ikke giver nogen form for sikkerhed for, at et kvarter eller område skal bevares i samme ånd som det var tiltænkt fra begyndelsen? Jeg er på i gen måder imod at der bygges nyt i Viby, tvært imod. Viby skal selvfølgelig udvikles og udbygges i takt med at verden omkring også forandres. Så længe der er tænkt over at det der bygges ikke ødelægger mere end det gavner og som udgangspunkt ikke kompromiterer gældende lokalplaner. Jeg kan ikke understrege nok, hvor meget jeg vil være imod en opførelse af et højt byggeri i det kvarter, som jeg efterhånden er kommet til at holde utroligt meget af. Jeg håber at de af jer, der skal træffe de afgørende beslutninger i denne sag, vil gøre jer den ulejlighed at kigge forbi vort smukke kvarter. Jeg kan ikke forestille mig at man kan give grønt lys til at bygge en kæmpe grå mur langs Skanderborgvej, efter en tur rundt i området hvor det vil være tydeligt, at den nuværende lokalplan bør respekteres og at man må finde et andet sted at placere muren.

Med venlig hilsen

Niklas Berg Aagaard
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Niklas Berg Aagaard

Indsendt

21/06/2019 21:29

Sagsnummer

HS3658846

Informationer

Startdato
Svarfrist
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Viby
Hørings-id

H108

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00