Gå til hovedindhold

Høringssvar

Erhvervsplan 2020-2023 "Partnerskaber for bæredygtig vækst"

Cykelhub

Hos cykelbudet Velopak er vi meget begejstrede over at Aarhus kommune tager det grønne ansvar på sig, og det vil vi i Velopak gerne bidrage til. I skriver i erhvervsplanen om godstransport i midtbyen, og at den tunge trafik besværer trafikken. I skriver også, at en løsning på det kunne være at lastbiler kunne levere gods om natten. Det er som sådan ikke en dårlig ide, men som det ser ud i dag i midtbyen er det ikke kun lastbiler der belaster trafikken, men også varevogne fra eksempelvis Postnord, Bring, GLS osv. De pakker som de leverer til butikkerne og privatpersoner ville ikke kunne leveres om natten, da butikkerne har lukket og privatpersonerne sover.

Hos Velopak har vi en meget tilfreds kunde i DHL, hvor vi leverer deres pakker i midtbyen til butikker og privatpersoner indenfor Ringgaden. For det første er DHL tilfredse med vores service, fordi vi kan levere deres pakker meget hurtigere, end hvis de sendte en varevogn til at klare den samme rute. For det andet hjælper det dem med at nå deres målsætning om at halvere deres CO2 aftryk inden 2025. Vi er med andre ord en grøn løsning, der kan være med til at lette trykket i midtbyens trafik.

I København har DHL lige åbnet Danmarks første cykelhub, hvorfra de leverer deres pakker med ladcykler i Københavns middelalderby. I princippet er det det samme som vi hos Velopak gør i Aarhus, men vores vision rækker længere end blot DHL. En cykelhub er for os at se uden tvivl vejen frem i Aarhus, men i stedet for kun DHL skulle det være alle pakkefirmaer der leverer til huben, hvorfra ladcyklerne klarer resten. Sådanne hubs findes i byer som Basel, Oslo og Berlin og i Velopak ved vi det kan lade sig gøre, fordi vi gør det hver dag for DHL, og at det blot er et spørgsmål om politisk vilje til at få varevognene ud af midtbyen. Det ville virkelig klæde en by som Aarhus med flere cykler og færre varevogne.

Med venlig hilsen
Rasmus fra cykelbudet Velopak
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Rasmus Tofte Weber

Indsendt

05/11/2019 21:12

Sagsnummer

HS7612824

Informationer

Startdato
Svarfrist
Hørings-id

H124

Kontakt

ERHVERV OG BÆREDYGTIG UDVIKLING

Borgmesterens Afdeling

Konsulent Michael Allermann

D +45 29 20 80 98