Gå til hovedindhold

Høringssvar

Høringssvar for

Vindmøller på havnen i Aarhus

Kære Aarhus Kommune

Jeg vil gerne starte dette høringssvar ud med at rose jeres påbegyndte arbejde for den grønne omstilling, hvilket blot er til stor opbakning fra min side.

Når det så er sagt er det min klarer opfattelse at I har lavet en stor fejl ved at igangsætte planerne for vindmøllerne ved containerhavnen. En fejl i samme kaliber som godkendelsen af designplanen for Havneholmen på Aarhus Ø, som mildest talt er blevet det ”sorte får” for godt design og udarbejdelsen af en velfungerende helhedsplan for et nyt område. Jeg er alvorlig bange for at I endnu engang er gået i gang med et projekt der bliver en skamplet på det visuelle udtryk for en ny moderne og designmæssig flot bydel og til stor gene for beboerne.

Jeg er ny indflytter på Aarhus Ø, og har i over tre år ventet på færdiggørelsen af min lejlighed i AARhus byggeriet lavet af Bjarke Ingels Group (BIG). En af grundene til at vi købte vores lejlighed i sin tid var dels på grund af bygnings smukke design, områdets spændende udvikling, men ikke mindst lovningen om at der aldrig vil kunne bygges noget foran vores udsigt til gene og irritation. Det er min klarer opfattelse at I er godt og grundigt i gang med at ødelægge det sidste punkt med opførelsen af disse kæmpe vindmøller.

Da vi flyttede ind i vores lejlighed, var vi indforstået med at containerhavnen havde store kraner som ville være en lille del af landskabet vi ville kigge på. Dette kunne vi sagtens leve med da kranerne repræsenterende en del af virkeligheden ved at være bosat på en havn, og ikke mindst grundet deres flotte visuelle udtryk om aften når lyset blev tændt.

Men til dem der kender AARhus byggeriet, vil man vide at bygningen er vinklet således at man kigger i en lige linje ud over den sidste del af containerhavnen (der hvor I nu planlægger møllerne) samt de flotte molsbjerge. Det betyder at I nu skaber et nyt helhedsudtryk, ikke blot for vores udsigt men for alle der skulle være så heldige at have udsigt til vandet. Vindmøller er meget enerverende med store gener på grund af deres roterende vinger. Her ved jeg hvad jeg taler om da jeg arbejder på et kontor med udsigt til en vindmølle. Der er flere elementer der er dybt frustrerende med vindmøller, dels skaber de blikfang der fanger øjets interesse. Dvs. at i stedet for at sidde og nyde de smukke molsbjerge vil man bevist eller ubevist blive draget af møllens rotation. Dernæst kaster vindmøller en skygge af sig når solen står ”rigtig/forkert” på himlen som skaber en stroboskoplysende effekt, med henholdsvis intervaller af meget skarpt lys og dernæst skygge. Det giver med min erfaring hovedpine og svimmelhed. Af disse grunde sidder vi med gardinerne rullet helt ned i flere timer hver dag. Det er simpelthen ikke okay når man har brugt sin dyrebare opsparing på at investere i en lejlighed I jeres kommune hvor I har ansvaret for borgernes ve og vel. Jeg ser ingen grund til at placere møllerne så tæt på beboelse når der er flere muligheder i vandet, så som mellem Aarhus og Samsø.

Aarhus Ø er en fantastisk ny bydel, der nyder international anerkendelse! Lad for guds skyld vær med at spolere dette helhedsindtryk med en masse gener for jeres borgere med disse kæmpe møller på havnen!
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Frej Olsen

Indsendt

11/11/2019 16:20

Sagsnummer

HS3240510

Informationer

Startdato
Svarfrist
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Hørings-id

H125

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Ledelsessekretariatet
Kommuneplanafdelingen
Tlf. 4185 9776

Vil du vide mere?

Læs mere om kommuneplanen og hvad den betyder for dig - klik her.