Gå til hovedindhold

Høringssvar

Høringssvar for

Vindmøller ved Vosnæs

Bekymringer om støjgener
Vi har et sommerhus, som ligger under 800 meter fra møllernes placering ved Vosnæs. Sommerhuset (lige som de andre i Havhuse), ligger i en direkte linje fra den dominerende vindretning mellem møllerne og os, så støjen vil oftest virke højere her, hvilket vi naturligligvis er kede af.
Vi vil desuden kunne se møllerne fra vores grund.

Vindmøller i landskabet
Landskabet omkring Vosnæs er meget besøgt af lokale og turister, der kommer for at gå ture, fiske mm. Der er et rigt fugleliv med blandt andet glenter og havørne, samt store træk af bl.a. gæs, som netop bruger marken, hvor møllerne skal stå.
Samtidig har naturfredningsforeningen fredet landskabet på den anden side af kommunegrænsen som et bevaringsværdigt morænelandskab, derfor virker det voldsomt, at Aarhus Kommune vil opstille 150 meter høje møller lige ved siden af.

Jeg er som alle andre tilhænger af grøn energi, men jeg synes projektet her virker som symbolpolitik. Aarhus Kommune har længe haft en plan om være co2-neutral inden 2030, hvilket er beundringsværdigt, men i mellemtiden er resten af politikerene vågnet op, og der er nu planer om ikke mindre end 5 nye kæmpe-havvindmølleparker inden 2030, hvis energiproduktion vil være usammenlignelig med de tre møller ved Vosnæs (3×4MW)(Mølleparken Thor lander alene på 800-1000MW, og den nyligt forslåede ved Bonholm skulle levere det 4-dobbelte).

Med regeringens planer om havvindmølleparker in mente, mener jeg ikke, at støj- og miljøgenerne, som vil være forbundet med møllerne ved Vosnæs, kan retfærdiggøres.

Mvh Søren Wolf
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Søren Nørup Wolf

Indsendt

26/11/2019 15:16

Sagsnummer

HS4994152

Informationer

Startdato
Svarfrist
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Hørings-id

H125

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Ledelsessekretariatet
Kommuneplanafdelingen
Tlf. 4185 9776

Vil du vide mere?

Læs mere om kommuneplanen og hvad den betyder for dig - klik her.