Grønne energi tiltag er som udgangspunkt en god ide. Men sådanne tiltag bør udvælges ud fra logiske parametre, såsom proportionen mellem en eventuel effekt som ville kunne høstes ved potentiel opsætning, kontra generne i det lokalområde hvor sådant opsættes. Giver det nogen mening af opsætte vindmøller i nærheden af et tætbefolket område? De fleste mennesker er klar over at når sådant sker, får det store fysiske(hørbare støj-gener, samt skyggekast fra vingerne flere timer om dagen), psykologiske(Infralyd som kan drive folk til vanvid, som i mange forudgående tilfælde er endt op som fysiske lidelser), samt økonomiske konsekvenser(faldende huspriser). Dernæst hvor godt egner et område sig en hvis energi høstningsart? Altså giver det nogen mening af opsætte vindmøller i en dal, med en højde difference på 30 meter? Hvad er moralen eller det etiske perspektiv i en vision om at ”redde vores globale miljø” for dernæst at ofre et lokalt miljø? Og her tænkes ikke kun på Geding by men bestemt på Kasted moses og omegns dyreliv. En hver ved at vindmøller på landsplan er skyld i tusindevis fugles død årligt, når de rammer møllebladene.
Argumenterne imod opstilling af vindmøller er utallige og heraf ikke udtømmende i det ovenstående. Århus byråd bedes venligts at tage stilling til 3 i øjefaldende vigtige spørgsmål:
1)Hvordan vil byrådet forholde sig til ofringen af de rovfugle samt flagermuse, som med sikkerhed vil ske hvis sådant udstyr opsættes?
2)Hvordan vil byrådet forholde sig til erhvervstyrelsens vejledende grænseværdier for skyggekast (Max 10 timer årligt) idet terrænnet IKKE er i byrådets favør. P.g.a områdets specielle terræn i forhold til ejendommen tovhøjvej 16, og ejendommens vestlige placering i forhold til møllerne vil skyggekast ikke kun genere ejendommen i vinter perioden men i større dele af året
3)Er byrådet indstillet på at etablere miljøstop på vindmøllerne i så fald at erhvervs styrelsens grænseværdierne ikke kan overholdes?
Jeg håber på det kraftigste at byrådet vil tage mit høringssvar op til overvejelse. Den grønne omstilling bør vel være grøn ”på begge sider af medaljen” noget vi alle kan være stolte af og IKKE ”blodrød på bagsiden”