Gå til hovedindhold

Høringssvar

Høringssvar for

Vedvarende energi Aarhus

Bosiddende på Aarhus Ø, har jeg en flot udsigt til Samsø og Tunø, med eksisterende vindmøller, ved Tunø Knob, som blev rejst for omkring 25 år siden og som jeg glæder mig over, hver eneste dag.
Jeg vil gerne tilslutte mig forslaget om rejsning af vindmøller på ydermolen, ved Aarhus Havn. Der er i forvejen store portalkraner på containerhavnen, som er synlige så langt øjet rækker, og som støjer langt mere end moderne vindmøller, så opførelse af vindmøller på molen, vil ikke ændre noget på det billede.
Moderne megawatt vindmøller, kører med meget lave omdrejningstal, typisk 18 omdrejninger i minuttet, så der vil ikke være nogen effekt af lavfrekvent støj og slet ikke i betragtning af den relative store afstand til den nærmeste bebyggelse, nemlig Aarhus Ø.
Hvis det ikke er muligt at rejse møller på havnen, vil jeg foreslå at de rejses lige uden for og langs molen, eller ved Mejl Flak, som en ark, i lighed med de vindmøller som står ved Middelgrunden, ud for København. Det er et meget smukt eksempel på, hvordan man kan forene energiløsninger, med en flot ramme til byen.
Nu er jeg en ældre person, men jeg håber jeg når at opleve, at Aarhus kan blive selvforsynende med grøn energi og vindenergi er en klar vinderløsning.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Mogens Hald

Indsendt

27/10/2019 - 11:31

Sagsnummer

HS3708800

Informationer

Startdato
Svarfrist
Høringstype
Temaplan
Initiativ
Planstrategi og Kommuneplan
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Hørings-id

H125

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Ledelsessekretariatet
Kommuneplanafdelingen
Tlf. 4185 9776

Vil du vide mere?

Læs mere om kommuneplanen og hvad den betyder for dig - klik her.