Gå til hovedindhold

Høringssvar

Høringssvar for

Vedvarende energi/vindmøller ved Vosnæs

Der står i foreslaget, at nærmeste beboelse ligger 750 m. fra vindmøllerne. Det må være, hvis man udelukkende tænker på sin egen kommune, Århus. For dem, der bor helårligt i sommerhusområdet i Havhusene, Syddjurs kommune, er der kun ca 400 m.
Det er et område, hvor både sommerhusejere og besøgende bruger roen i området til at styrke det mentale helbred. Det vil ikke være muligt med de store vindmøller så tæt på at finde den ro, vi alle har brug for.
Lyden og lyset fra vindmøllerne vil give områdets brugere det modsatte af, hvad området på nuværende tidspunkt kan byde på. Der vil være stor risiko for øget stressniveau og dårlig mentalt helse, når lyden og lysflimmeret fra vindmøllerne er en konstant påvirkning.
Hvis der bliver bygget vindmøller på Vosnæs, vil jeg desuden være bekymret for min økonomi, da værdien af min ejendom kan falde ift., hvad jeg har købt den til for 2 år siden. Jeg vil ikke have et reelt valg om, hvorvidt jeg skal blive eller sælge.
Naturen i området er helt enestående. Der er et stort fugletræk tværs over det område, hvor der er planer om at opstille vindmøllerne fra Vosnæsgård og ned til Kaløvig ved Gl. Løgten strandkro. Der er mange rovfugle, frøer, ræve, rådyr mm., der ligeledes vil blive negativt påvirket ligesom menneskene i området. I yderste fald vil biodiversiteten måske falde og visse arter helt forsvinde fra området.
Set i lyset af, at de 3 vindmøller (ud af 8 stk. i alt) kun vil dække 5 %, er det værd at vurdere, om omkostningerne kan opvejes af de fordele, der er ved at opsætte disse vindmøller - jeg mener, det er langt fra forsvarligt.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Janne Tholstrup Kaalby

Indsendt

29/10/2019 - 21:23

Sagsnummer

HS2234996

Informationer

Startdato
Svarfrist
Høringstype
Temaplan
Initiativ
Planstrategi og Kommuneplan
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Hørings-id

H125

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Ledelsessekretariatet
Kommuneplanafdelingen
Tlf. 4185 9776

Vil du vide mere?

Læs mere om kommuneplanen og hvad den betyder for dig - klik her.