Gå til hovedindhold

Høringssvar

Høringssvar om skoler i Aarhus V

Det fremlagte forslag vil lægge pres på folkeskolen, og vil tvinge lokale børn ud på privatskoler.

Folkeskolen skal være mangfoldig, men den skal være bæredygtig - ellers taber alle , fordi de ressourcestærke blot forlader skolen, og så er folkeskolen i sidste ende tabt, og vores bydel bliver mere socialt opdelt.

Der er kun én løsning, og det er fordele udfordringerne jævnt ud - på alle skoler - også dem Risskov og Højbjerg. Det er bevist gennemundersøgelser, at dette hverken fremmer eller hæmmer busbørnenes skolepræstationer, men modellen sikrer, at de enkelte folkeskoler i fællesskab er med til at løfte, uden at den enkelte folkeskole bryder sammen.

Gammelgårdsskolen er succes som folkeskole, nok til at holde på de ressourcestærke. Lad være med at ødelægge den, så taber alle, især dem, der i dag får en løft på en god skole.

Vi boede før i distriktet for Møllevangskolen. Møllevangsskolen er et eksempel på en folkeskole, som er blevet presset for hårdt. Mange ressourcestærke forældre i denne skoles distrikt fravælger denne skole til fordel for privatskoler. Vi har hør om mange, prøver at starte deres børn der fordi de gerne vil folkeskolen, men opgiver efter nogle år pga. de sociale udfordringer.

Så lad værd med at ødelægge en god folkeskole, således at den fortsat kan være en tilvalg for os der gerne vil folkeskolen. Ellers bliver et fravalg.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

christian Sellebjerg

Indsendt

04/10/2019 - 08:43

Sagsnummer

HS2778305

Informationer

Startdato
Svarfrist
Emneord
Dagtilbud og skole
Område
Åbyhøj Brabrand - Gellerup
Hørings-id

H126