Gå til hovedindhold

Høringssvar

Hvor meget kan Gammelgårdsskolen løfte?

Den foreslåede distriktsændring, hvor en del af Bispehaven tillægges Gammelgårdsskolen, kan sætte gang i en uheldig udvikling for Gammelgårdsskolen, hvor forældre vil vælge skolen fra. Ikke mindst, hvis de forlydender, der kører i området er sande. Man hører på rygtebørsen, at omlægningen af distriktet kun er første fase i en større plan. Den plan går angiveligt ud på enten at lægge hele Bispehaven til Gammelgårdsskolen og/eller at dele området omkring Klokkerparken op i to, således at en del af området går til den kommende Gellerupskole, mens en anden del forbliver knyttet til Gammelgårdsskolen. Kan Byrådet bekræfte eller afkræfte disse planer?

Alene de foreslåede distriktsændringer, der ligger på bordet nu, kan risikere at skubbe til læsset, og give Gammelgårdsskolen et skub der betyder at forældre vil vælge skolen fra. Sidste år, lykkedes det borgenre at lægge pres på kommunen således at planerne om markante ændringer blev droppet. Dengang var mere end 600 borgere klar til at etablere en privatskole i området, og tage børn ud af Gammelgårdsskolen. Har Byrådet taget disse overvejelser med i arbejdet med forslag til distriktsjusteringer?

Der er nogle klare problemer ved den foreslåede plan for distriktsændringer: 1) Gammelgårdsskolen har ikke klasselokaler til det nye børn, der skal starte på skolen. 2) Skolen er nedslidt, klasselokalerne er små og gammeldags og vedligeholdelsestilstanden er ringe 3) Idrætsfaciliteterne er forældede, og minder mest om noget fra vores bedsteforældres tid. Der er brug for en hal. 4) Skolens udgifter pr. elev ligger lavt. Konkret på indeks 90 (34.189 kr.). Ellekærskolen ligger på indeks 147 (55.620 kr.). Dette antyder, at der kan komme et stigende udgiftspres på Gammelgårdskolen over tid, ved ændring af distriktet. Der skal med andre ord investeres langt mere end, de planer der ligger nu (en ny tilbygning med klasselokaler). Kan Byrådet bekræfte eller afkræfte, at der vil ske yderligere investeringer i en fysisk opretning af Gammelgårdsskolen, samt at der tilføres yderligere midler til undervisningen?
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Michael Sloth

Indsendt

06/10/2019 - 15:00

Sagsnummer

HS6474668

Informationer

Startdato
Svarfrist
Emneord
Dagtilbud og skole
Område
Åbyhøj Brabrand - Gellerup
Hørings-id

H126