Gå til hovedindhold

Høringssvar

Flere midler hvis Gammelgårdsskolen skal løfte Bispehaven

Vi har en søn i 6. klasse og en datter i 4. klasse på Gammelgårdsskolen. vi ønsker med dette høringssvar at udtrykke vores bekymring over kommunens beslutning om at ændre Gammelgårdsskolens distrikt til at inkludere halvdelen af Bispehaven fra næste skoleår pga. de forringelser det vil betyde for skolens elever og lærere.

Kommunen har i forbindelse med distriktsændringen bevilliget midler til to ekstra klasselokaler, men det svarer blot til de lokaler, der allerede mangler på skolen. Ud over midler til de ekstra lokaler følger der ingen ekstra midler med. Dvs. at hvis der er blot 3 børn af de nye elever, som fx skal have sprogstøtte, så må skolen aflyse fx lejrture for 4. årgang (udover 2. årgang som allerede er sparet væk fra i år) eller noget andet, som ikke er en skal-opgave for skolen.

Tilmed mener vi, at ikke al fokus skal gå til udfordrede elever i nulte klasse, men at skolen skal sikre, at alle elever bliver udfordret på det niveau, de er på. Der bør være ekstra timer til fagligt stærke elever for også at sikre deres trivsel. Og meget få ekstra børn i specialklasser i distriktet kan føre til en dårlig økonomi på skolen, som ikke gør det muligt at tilgodese de dygtige elever. Og dette vil betyde, at det bliver svært at fastholde elever fra det eksisterende distrikt, som muligvis vil overveje andre alternativer som privatskolerne i midtbyen – en tendens, der er i gang, og som vil vokse. Men som vi ikke er glade for, da vi helst ser, at vores børn går på Gammelgårdsskolen.

Vi synes, det er urimeligt at lave en sådan en ændring uden ekstra midler til vores skole, som i forvejen er nedslidt og ikke tidssvarende. Og hvis ikke Gammelgårdsskolen skal ende som en ny problemskole om 5 år, så er det nu, der skal sættes ind.

Venlig hilsen Nicolas Schnell og Mette Wilkens
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Mette Wilkens

Indsendt

10/10/2019 - 09:59

Sagsnummer

HS4086246

Informationer

Startdato
Svarfrist
Emneord
Dagtilbud og skole
Område
Åbyhøj Brabrand - Gellerup
Hørings-id

H126