Gå til hovedindhold

Høringssvar

Manglende cykelsti - Borumvej

Borumvejen er ikke farlig at benytte som cyklist! Det haster at få den anlagt.

Overskriften er selvmodsigende, men lad mig forklare...

Jeg er behersket motionist og bilist med godt kendskab til Borumvej. Benytter den ofte når jeg skal til og fra Aarhus i bil. Går og løber ture hvor vejen også indgår som en del af ruten. Det er sikkert og godt, altså så sikkert som det nu kan være i trafikken. Når jeg er til bens er der den fordel, at jeg kan se de modkørende. Det er lidt kritisk når to biler og en fodgænger/løber skal forbi hinanden. Der næsten plads afhængigt af hvor brede bilerne er. To lastbiler fylder godt op i landskabet, derfor er det sikrest for mig at undvige til rabatten.
Som cyklist er der ulempen at jeg ikke kan se hvad der kommer i min vejbane da jeg har ryggen til den trafik der kommer i “min” bane. Efter nogle få prøveture benytter jeg ikke længere Borumvej på cykel. Det er ikke trygt at have en lastbil passerende forbi med en afstand på 10 cm eller mindre.
Det gode ved Borumvej er, at fra kort efter Viborgvej afkørslen og til godt efter Borum er snorlige. Det frister - nogle bilister og motorcyklister. Navnlig aften, nat og tidlig morgen. 150km/t er ikke et særsyn. Det er decideret hasarderet at være cyklist på de tidspunkter. Det er forbundet med livsfare at bevæge sig på strækningen. Det samme gælder hvis det er dårligt sigte med tåge eller regn. Der skal man heller ikke færdes på Borumvej på cykel.
Min løsning er at cykle over Sabro. Der er fin cykelsti hele vejen.
Vejstrækningen er derfor både så nogenlunde sikker som gående. Som cyklist er den lumsk afhænging af sigtbarhed og tidspunkt i døgnet.
Derfor - min opfordring er, få lavet cykelstien så hurtigt som muligt, det haster. I den mellemliggende periode skal cyklister holde sig far dette vejstykke.

Med venlig hilsen
Søren Kaas Andersen
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Søren Kaas Andersen

Indsendt

10/11/2019 16:37

Sagsnummer

HS0901918

Informationer

Startdato
Svarfrist
Emneord
Trafik og mobilitet
Område
Hasle Tilst - Brabrand Nord
Hørings-id

H128