Gå til hovedindhold

Høringssvar

HØRING OM AARHUS KOMMUNES BÆREDYGTIGE MØBELSTRATEGI

HØRINGSVAR OM AARHUS KOMMUNES BÆREDYGTIGE MØBELSTRATEGI

Jeg indsender hermed høringssvar om 'OM AARHUS KOMMUNES BÆREDYGTIGE MØBELSTRATEGI', på vegne af lederteamet i UngiAarhus ØST.

Det er sendt med som fil.

Men skulle det gå galt med filen så er svaret også klippet ind i denne boks:

Selve høringssvaret -

Indledende bemærkninger
Lederteamet i UngiAarhus ØST anerkender den samlede bestræbelse i Aarhus kommunes bæredygtige møbelstrategi, og særligt de formulerede ideer om at møbelstrategien skal ‘matche de behov, vi har for at kunne løse kerneopgaverne’ (s.1) og at ‘Brugernes behov er vores udgangspunkt’ (s. 2). Derudover kan vi læse videre på s. 2 i de fem punkter der er listet op, at man helt generelt vil ‘respektere stedets DNA’, ‘udfordre vanetænkning’, (…) efterspørge møbler og indretningsløsninger, der understøtter rum til leg og læring, fordybelse, samarbejde, kreativitet, oplevelser og hjemliggørelse’ og ikke mindst ’støtte decentrale beslutningstagere’. Disse grundlæggende elementer i strategien der her bliver beskrevet, taler direkte ind i de behov og rammer der karakteriserer vores praksis i UngiAarhus.

Som lederteam har vi dog nogle overvejelser og perspektiver vi her vil bidrage med for på bedst mulig vis at understøtte udviklingen af en alsidig og fleksibel strategi, der giver de bedst tænkelige muligheder for

Brugergruppernes og indkøbsaftalernes alsidighed skal afspejle hinanden
Brugergruppen i UngiAarhus er børn og unge der benytter vores faciliteter i deres fritid. Her har vi en alsidig og kreativ virksomhed, hvor vi skal bruge lokaler på mange fleksible og forskelligartede måder. Vi har behov for at indkøbsaftalerne afspejler den alsidige brugergruppe i hele børn og unge, og specielt brugergruppen i UngiAarhus og de måder vi fritidspædagogisk arbejder på, for indfri målene i vores FU-plan samt Børn og Unge politikken. Det betyder blandt andet at møblerne på indkøbsaftalen skal reflektere unge menneskers behov og ideer om hvad der er fedt og pænt og lækkert. Samtidigt skal leveringstider og lager status være sådan at man hurtigt kan få en ide, handle på den og så modtage møblerne på matriklen inden alt for længe (vi har oplevet leveringstider på op til 3 måneder).

Unika møbler og Second hand, genbrugs møbler
Som et led i at realisere målene med det fritidspædagogiske arbejde i UngiAarhus arbejder vi med at aktivere og udvikle de unges handlekraft, samt systematisk arbejde med ungeinddragelse i forbindelse med indretningen af vores lokaler. Som et led i det fritidspædagogiske arbejde med dette, har vi brug for at kunne arbejde med at skabe møbler selv, og også i samarbejde med kvalificerede fagfolk. Små kreative virksomheder kan fungere som en samarbejdspartner eks. i forbindelse med at omdanne et udtjent gymnastiksalsgulv til indretning i ungemiljøer. Her skal man lovligt kunne samarbejde med disse eksterne leverandører, og derfor skal indkøbsaftalerne være indrettet til at kunne håndtere dette.

Derudover er der et udtalt behov for at kunne indkøbe genbrugsmøbler og second hand, som et led i det bæredygtigt, med afsæt i ungeinddragelse at kunne skabe og indrette lokale ungemiljøer på en interessant og vedkommende måde. Og samtidigt er dette et afgørende element i det fritidspædagogiske arbejde med ungeinddragelse og udvikling af de unges handlekraft, at kunne forestille sig, og bygge møbler mv. ud fra bæredygtige og kreative principper.

Ambitiøse, bæredygtige krav og cirkulære principper
Med afsæt i formuleringen på (s. 5) ' at sikre brugervenlige systemer, som understøtter den bæredygtige og cirkulære tilgang, adfærd og opfølgning i kommunen’ vil Lederteamet i UngiAarhus ØST anbefale at der udvikles en central kommunal infrastruktur der let og overskueligt gør det muligt for institutioner at finde frem til, og benytte overskudsmøbler og materialer. Denne infrastruktur af kommunikation, lagre, overblik, tilgængelighed skal understøtte de centrale tanker i Århus kommunes bæredygtige møbelstrategi omkring genbrug, helhedsorienteret tilgang, samarbejde, genanvendelse, genudnyttelse af ressourcer, cirkulær økonomi mv.

Vi stiller os selvfølgeligt til rådighed ved behov for uddybninger eller andet.

Lederteamet i UngiAarhus ØST
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

På vegne af Lederteamet i UngiAarhus ØST, Søren Küsch Larsen

Indsendt

09/03/2020 11:30

Sagsnummer

HS8554812

Informationer

Startdato
Svarfrist
Hørings-id

H148

Kontakt

Borgmesterens Afdeling

Indkøb og Udbud

Rådhuset

Rådhuspladsen 2

8000 Aarhus C

89 40 60 00

Vil du vide mere?

Kontakt Anette Juhl Winther,

Indkøbs og Udbudschef

ajh@aarhus.dk

21 60 40 41

eller

Heidi Illum Vendler, Projektleder

vhi@aarhus.dk

41 80 02 37