Gå til hovedindhold

HØRING OM AARHUS KOMMUNES BÆREDYGTIGE MØBELSTRATEGI

Møbelstrategien skal sikre cirkulær økonomi og bæredygtig omstilling på møbelområdet

Aarhus Kommune skal være CO2-neutral i 2030. En af indsatserne for at nå målet, er en bæredygtig møbelstrategi. Strategien er et nødvendigt kursskifte for at sætte fart på den grønne omstilling.

Med strategien ønsker Aarhus at gå forrest i udviklingen af cirkulær økonomi bl.a. via et stærkt samarbejde med leverandører af bæredygtige møbler og indretningsløsninger. Aarhus Kommune køber årligt møbler for 45 mio. kr., og der er derfor et stort potentiale for at skabe bæredygtige forandringer.

Kom med dine input

Forslaget til møbelstrategien sendes hermed i høring blandt borgere, samarbejdspartnere og interessegrupper. Alle svar vil indgå som en del af byrådets beslutningsgrundlag. Det er byrådet, der træffer den endelige beslutning om forslaget.

Baggrund

Sidste års budgetforlig og anbefalinger fra kommunens særlige bæredygtighedsudvalg har banet vejen for et projekt om bæredygtige og cirkulære møbelindkøb i Aarhus Kommune. En tværgående gruppe har med hjælp fra intern og ekstern faglig inspiration og ekspertise arbejdet på at nytænke tilgangen til kommunens indkøb af møbler.

Møbelstrategien er bl.a. udarbejdet på baggrund af kommunens erfaringer med nuværende møbelaftaler, input fra markedet, erfaringer fra andre møbeludbud i det offentlige, EU, Nordisk Ministerråd, danske og internationale rapporter.

Materialer (1)

18/02/2020 - 10:50

Indhold på denne side

Tilføj høringssvar
Genveje til

Informationer

Startdato
Svarfrist
Høringstype
Borgmesterens Afdeling
Hørings-id

H148

Kontakt

Borgmesterens Afdeling

Indkøb og Udbud

Rådhuset

Rådhuspladsen 2

8000 Aarhus C

89 40 60 00

Vil du vide mere?

Kontakt Anette Juhl Winther,

Indkøbs og Udbudschef

ajh@aarhus.dk

21 60 40 41

eller

Heidi Illum Vendler, Projektleder

vhi@aarhus.dk

41 80 02 37