Gå til hovedindhold

Høringssvar

Nyt, blandet bolig- og erhvervsområde syd for Lokesvej i Åbyhøj

Oase i Åbyhøj
Kolonihaverne er i øjeblikket betegnet som et ”bevaringsværdigt” kulturmiljø. Afstanden fra et etagebyggeri syd for Lokesvej vil blive så lille, at der ikke vil være noget kulturmiljø at bevare. Håber ikke at byrådet får fjernet det udtryk fra lokalplanen, idet der så er frit slag for div. bygherrer, som det sker mange andre steder i kommunen, hvor der så kan sælges grunde dyrt til private investorer, som vil bygge så højt som muligt for at byggeriet bliver så rentabelt, som byrådet tillader.
En mulig løsning kunne være et tæt/lavt byggeri med max. 3 etager mod Lokesvej, som aftrappes mod kolonihaverne til 2 hh. 1 etage mod haverne. Dette vil tilgodese kolonihaverne og udgøre en æstetisk sammenhængende helhed i de vestlige del af Lokesvej.
En anden mulig løsning ville være at udlægge området mellem de tilbageværende industrier til fælles, grønne ”uderum”, hvilket byrådet for flere år siden udtalte at der skulle være adgang til over hele Århus (grønne ”kiler” imellem boligerne ud gennem Ådalen). At udlægge området syd for Lokesvej til dette vil give områdets beboere en lille oase mellem de ufatteligt store ”Duplo-klodser” som bygges i øjeblikket i Åbyen.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Steffen Meibom

Indsendt

24/03/2020 17:43

Sagsnummer

HS0724995

Informationer

Startdato
Svarfrist
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Åbyhøj
Hørings-id

H152

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00