Gå til hovedindhold

Høringssvar

Stor bekymring på baggrund af det fremlagte materiale

Kære medlemmer af Århus byråd samt Teknik og Miljø,

Det er med stor bekymring når vi ser på den fremlagte plan for det blandede bolig- og erhvervsområde syd for lokesvej. Der opstår mange spørgsmål og stor undren på baggrund af det fremlagte materiale.

Hvordan er hensynet til naboerne tænkt ind i retningslinjerne for det nye byggeri? I det fremlagte materiale kan man se, hvordan bebyggelse af 2-5 etagers højde tårner sig op, klos op ad kolonihaveforeningerne. Da der ikke er tegnet afstand på, kan man kun gætte sig til, hvor tæt det påtænkes at bygges. Skitsen giver i den grad anledning til en bekymring, da afstanden mellem det nærmeste byggeri og kolonihaverne synes at være nært ikke eksisterende. Et sådant byggeri kan have stor betydning for både privatliv, solskin og ro i haverne.
Et forslag til bebyggelsens udformning vil være at der maksimalt bygges i 3 etager – dette længst fra kolonihaverne. Nær kolonihaverne bør bebyggelsen ikke overstige 1 etage og den skal desuden rykkes tættere på Lokesvej, så afstanden mellem bebyggelse og kolonihaverne bliver større. Dette vil skabe en langt bedre overgang og sammenhæng mellem det bevaringsværdige kulturmiljø som kolonihaverne skaber, hvilket i også selv udtrykker at i ønsker at tage hensyn til. Vi ser ikke at det på nogen måde er muligt at skabe en god overgang mellem kolonihaverne og de nye byggerier, hvis de placere klos op ad haveforeningerne i to etagers højde.

En anden stor problematik er den øgede trafik på lokesvej. Området er allerede hårdt presset af både biler og mennesker, der lige nu bruger området. De nye p-kældre står tilsyneladende tomme hen og de nye naboer til kolonihaveforeningerne fylder lokesvej og omkringliggende områder med biler. Kolonihaveforeningerne har allerede svært ved at klare det store pres der er fra både folk og biler, og kan ikke alene agere rekreativt område for de nye beboer i de udførte, samt planlagte byggerier. Større grønne rekreative arealer og parkering for beboerne i den nye bebyggelse er nødt til at tænkes ind i planen.

Mvh Lasse Pedersen og Julie Højholdt Enemark
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Julie Højholdt enemark

Indsendt

25/03/2020 23:36

Sagsnummer

HS0667325

Informationer

Startdato
Svarfrist
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Åbyhøj
Hørings-id

H152

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00