Gå til hovedindhold

Høringssvar

Debatoplæg - Sydhavnen, et nyt byområde

Høringssvar vedrørende Sydhavnen – et nyt byområde

Vi er i Århus Ungdommens Fællesråd (ÅUF) glade for at kunne bidrage til debatten om Sydhavnen – et nyt byområde. ÅUF er som fællesrepræsentant for 120 samfundsengagerende børne- og ungdomsforeninger optaget af, at Aarhus Kommune skaber gode rammer for et aktivt forenings- og fritidsliv for børn og unge, når nye byområder planlægges.

ÅUF mener derfor, at faciliteter og arealer til fritids- og foreningsliv skal tænkes ind i planlægningen af Sydhavnskvarteret. I nedenstående punkter har vi konkretiseret, hvordan det kan ske med udgangspunkt i høringsoplægget:

Skab plads til ungdomsforeninger i Sydhavnskvarteret:
Det er vigtigt, at fritids- og foreningsaktiviteter tænkes ind fra starten i planlægningen af sydhavnskvarteret. For at kvarteret kan blive et levende samlingspunkt, skal der være faciliteter til, at unge kan mødes om at dyrke foreningsaktiviteter. Selvom der ikke etableres boliger i Sydhavnskvarteret vil området være et oplagt mødested for unge med adresse i midtbyen. Mange foreninger har svært ved at finde egnede og betalelige lokaler centralt i Aarhus. Det vil foreningsfaciliteter i Sydhavnskvarteret kunne afhjælpe.
Vi mener at:
• Foreningslivet skal indtænkes i planlægningen af Sydhavnskvarteret så tidligt som muligt. Det er meget nemmere at finde synergier og samarbejdspotentiale, når foreningslivet tænkes med fra start.

Skab gode rammer for foreningsaktiviteter på udeområder i kvarteret:
Mange foreninger benytter offentlige arealer til udendørs aktiviteter for børn og unge både på fast og ad hoc basis. ÅUF vil derfor anbefale, at der ved planlægningen af udeområder i Sydhavnskvarteret indtænkes områder, som er anvendelige til foreningsbrug.
Vi mener at:
• Offentlige udendørs samlingssteder skal kunne bruges til forskellige formål. Derfor skal der tænkes i forskellige typer af anlæg på områderne. Det kan være samlingssteder på arealer i nærheden af toiletfaciliteter til legedage, små festivaler, events o.l.
• For at foreninger kan have faste udeaktiviteter i Sydhavnskvarteret, vil det være nødvendigt, at udeområder nemt kan bookes ad hoc og på sæson-basis.

Borgerinddragelse:
ÅUF opfodrer til, at borgerinddragelsen fortsættes i arbejdet med planlægningen af Sydhavnskvarteret. Det er essentielt for bydelens udvikling, at der fortsat bliver mulighed for, at foreningerne kan involvere sig og få indflydelse på planlægningen. Som repræsentant for børne- og ungdomsforeningerne i kommunen vil vi meget gerne fortsat bidrage med netop dette perspektiv på planlægningen af Sydhavnskvarteret. Vi vil også opfordre til, at de lokale børne- og ungdomsforeninger inddrages direkte. Vi har kendskab til FDF Aarhus 2 på Ole Rømers Gade og KFUM og KFUK Frederiksbjerg på Sankt Anna Gade. Derudover kan en række af de foreninger, der har bydækkende aktiviteter, være interesserede i at mødes om aktiviteter i Sydhavnskvarteret. ÅUF formidler gerne kontakt til nævnte foreninger.



På vegne af Århus Ungdommens Fællesråds Styrelse

Nina Hansen
Formand

og

Sara Springborg
Sekretariatsleder
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Sara Springborg

Indsendt

01/04/2020 16:58

Sagsnummer

HS4408519

Informationer

Startdato
Svarfrist
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Midtbyen
Hørings-id

H155

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan, Byggeri og Miljø

Karen Blixens Boulevard 7

8220 Brabrand

Telefon: 89 40 44 00