Gå til hovedindhold

Høringssvar

Bydelscenter ved Nordre Strandvej

Kære Aarhus kommune.
Risskov bærer i sin helhed præg af, at være åben lav bebyggelse, som lokalplan 210 (revideret i 2019) fastslår skal bibeholdes.
I Tillæg 43 til kommunalplan 2017 udnævnes matriklerne langs Nordre Strandvej til bydelscenter for Risskov. I dette tillæg lægges der ligeledes vægt på, at bibeholde den åbne lave bebyggelse, ved følgende bestemmelser for bydelscenterområderne:
- Max 2 etager
- Max bygningshøjde på 8,5 m
- Max bebyggelsesprocent på 45

Ovenstående harmonerer med det bestående byggeri.
Det virker besynderligt at foreslå ændringer i disse, så kort tid efter de er vedtaget?

Den foreslåede ændring af disse bestemmelser i forhold til Nordre Strandvej 7 vil blive den første sten i en mur af høj tæt bebyggelse langs hele Nordre Strandvej, der vil splitte Risskov i to dele, og dermed spolere den harmoni som mange beboere sætter pris på og har tilvalgt ved at flytte til Risskov.

Det kan ikke være en del af Aarhus kommunes strategi at skræmme (for de flestes vedkommende) velstillede skatteydere bort fra området, blot for at nogle få private bygherrer kan tjene fedt?

Hvis det foreslåede projekt og fremtidige lignende projekter bliver gennemført, er jeg desværre overbevist om, at mange vælger at forlade Risskov til fordel for steder, hvor ønsket om åbenhed og harmoni kan efterkommes.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Jakob Christensen

Indsendt

07/05/2020 21:36

Sagsnummer

HS3776748

Informationer

Startdato
Svarfrist
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Vejlby-Risskov
Hørings-id

H168

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00