Gå til hovedindhold

Høringssvar

Nordre Strandvej, fortætning

Tak for invitation til debatmøde onsdag d. 13. maj.
Først og fremmest undrer det os, at spørgsmålet om Nordre Strandvej 7, med ønske om en bebyggelsesprocent på 85%, langt over det tilladte, og med en højde, som også er langt over det tilladte, er kommet så langt i processen i kommunen, når det overskrider alt i den eksisterende lokalplan.
Der tales meget om et ønske om fortætning, men spørgsmålet er, hvor dette ønske kommer fra, for jeg tror ikke det er fra de lokale beboere.
Fortætning i dette villakvarter, har vi jo allerede på vej i høj grad, omkring Psykiatrisk Hospital, hvor det bygges både højt og tæt, og uden sans for at få det til at harmonere med det fredede hospitalsbyggeri.
Det samme har man nu ønske om at gøre langs med banen. Her findes der nu enkelte butikker/restauranter i eksisterende lavt byggeri, hvilket jo er med til at bevare stemningen af en lille hovedgade i en forstad. Her er lys og luft.
Ønsket om fortætning her, er svær at forstå ud fra et beboersynspunkt. Byggeri i 10-11 meters højde vil ændre udtrykket af området, og vi ved jo fra mange andre steder i byen, samt i vores eget lokalområde, at sådanne nye regler lynhurtigt danner præcedens.

Det ville være dejligt, hvis kommunens afdeling Plan, Byggeri og Miljø ville tage deres ansvar på sig, og udvikle en by, som ikke kun tilgodeser de bygherrer, der ønsker så meget byggeri på så lidt plads som muligt, for økonomisk vinding.
Kommunen bør i stedet have fokus på at udvikle Risskov i en grønnere retning, med gode forhold for de eksisterende og nye beboere, med plads både i og omkring de lokale dagtilbud og skoler, samt bedre idrætsfaciliteter.
Og det gør man ikke med højt og tæt byggeri, samt flere ligegyldige butikker i området.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Anne Søndergaard

Indsendt

24/05/2020 12:47

Sagsnummer

HS1773010

Informationer

Startdato
Svarfrist
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Vejlby-Risskov
Hørings-id

H168

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00