I Grundejerforeningen Kornmodsbakken har vi med stor interesse læst debatoplægget om Brendstrupkilen, da familierne i vores 96 huse er blandt de nærmeste naboer til det potentielle byudviklingsområde, som oplægget optegner.
I planlægningen for hvad der skal ske i dette potentielle byudviklingsområde samt i udviklingen af hele Brendstrup-kilen vil vi pege på, at man skal fastholde og udbygge de grønne områder og skov der er i og omkring Brendstrup Skov. Umiddelbart virker perspektivarealet indtegnet i oplægget, som et velegnet område til byudvikling med mindst muligt indgriben i skov og landskab. Langt mere velegnet end en række af de øvrige områder i kommuneplanens rammeområde i Brendstrupkilen. Der er i dag et rigt dyre og planteliv i Brendstrup-skov og Marienlyst-parken, hvor der bl.a. ses råvildt, tårnfalk, egern, stor flagspætte, ræv, harer m.fl.. Disse kvaliteter bør fastholdes og de grønne områder i denne ellers skov-fattige nord-vestlige del af kommunen bør prioriteres højt. Der er her muligheden for at frem for en reduceret skov-kile, kan man skabe et grønt sammenhængene skovbånd i området mellem Viborgvej og Paludan-Müllers Vej og videre over til Vestereng. Hvilket også må være i tråd med målsætningerne i kommunens Naturkvalitetsplan herunder målet om, at 14 pct. af kommunens arealer skal være dækket af skov i 2030.
Sammen med eksisterende og udbyggede grønne områder vil en planlægning for kultur- og fritidsaktiviteter med fx haller og boldbaner bidrage til at udviklingen af Brendstrupkilen løfter hele områder. Presset på idrætsfaciliteter er stort i hele kommunen. og hvordan udbygningen heraf kan ske bedst bør inddrages i planlægningen fra starten af.