Gå til hovedindhold

Høringssvar

Nervøs for alt for høje bygninger mod Bruuns gade

Først og fremmest vil jeg gerne fastslå at jeg er tilhænger og fortaler for at overdække banegraven. Dernæst synes jeg også at de visioner der er blevet udlagt arbejder med en masse spændende ideer såsom karrebebyggelser, pladser, forbindelse mellem midtby og Frederiksbjerg mm.

Dog kan jeg også orientere mig på den foreløbig visualisering at der påtænkes at bygge meget højt mod de to store gader/veje - Bruuns gade og Frederiks allé. Især den højebebyggelse mod Bruuns gade bekymrer mig, eftersom det vil smadre det fantastiske og historiske udsyn mellem rådhuset ved Park allé og Sct. Pouls kirke for enden af Bruuns gade. Derfor mener jeg at Aarhus kommune bør overveje, hvorhenne på overdækningen af banegraven man ønsker at bygge højt.

For at perspektivere til tidligere byggerier der har ødelagt en meget smuk og historisk arkitektonisk udsigt kan der henvises til Ceres panorama. Efter bygningen var opført stod det klart at den forholdvis neutrale og efter min mening grimme bygning fuldstændigt ødelagde udsigten fra stadion alle mod Sct. Lucas kirken, hvor den helt klodset står placeret bag ved den meget smukke kirke.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Morten Kirkeby Petersen

Indsendt

27/08/2020 13:45

Sagsnummer

HS5129006

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Midtbyen
Hørings-id

H191

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00