Gå til hovedindhold

Høringssvar

Vision banegraven får fuld opbakning, men der findes et alternativ

Visionen for Banekvarteret nyder fuld opbakning herfra. Præmissen herfor er dog, at man ønsker at fastholde en hovedbanegård på nuværende placering. En alternativ model er kort beskrevet til sidst i dette høringssvar.

Et par bemærkninger vedrørende visionen. Der bør gøres følgende tiltag irt. infrastruktur:
- Udvidelse af værkmestergade bestående af: forbindelse helt ud til motorvejen; dobbeltsporet i begge retninger t.o.m. Bruuns galleri; rampe til Frederiks Allé.
- Etablering af supercykelsti parallelt med værkmestergade, der forbinder området fra Sydhavnen (hvor mange arbejdsplader er på vej) til stierne omkring Brabrand.

Alternativ model:
En anden model kunne være, at flytte hovedbanegården ud vest for Langenæs og dermed slippe for den "blindtarm" som Aarhus H pt. udgør. Fra den ny hovedbanegård skulle der naturligvis være meget hyppige forbindelser til Aarhus C, en supercykelsti og en udvidelse af værkmestergade, som beskrevet ovenfor. I denne ide er også indtænkt den fremtidige flytning af DSB værkstederne. Det vil frigøre et stort areal der pt. består af togskinner. Foruden at give plads til mere beboelse og parkeringsmuligheder, vil det også reducere anlægsomkostninger betragteligt, da der ikke skal anlægges et dæk med stor spændvidde henover banegraven. Det øger rentabiliteten, og kan dermed reduceres behovet for en stor fortætning tilsvarende.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Michael Schmidt Rasmussen

Indsendt

02/09/2020 11:03

Sagsnummer

HS5718641

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Midtbyen
Hørings-id

H191

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00