Gå til hovedindhold

Høringssvar

Erfaringer

Jeg håber, der kan trækkes på nogle af de erfaringer, man har fra andre nye bydele.

Jeg bor selv på Aarhus Ø, er der er en række udfordringer, man måske kan være opmærksomme på fremadrettet.

- STØJGENER: det er som om støj reflekteres mellem de mange høje byggerier på Aarhus Ø, så når de unge samles med deres Soundboxes og spiller ølbowling, så underholdes hele bydelen med musikken. Det generer mange. Jeg synes, det er enormt ærgerligt, at det skal lede til vrede, splittelse og konflikter. Vi vil jo alle bare gerne hygge os, og slappe af. Vi gør det bare på forskellige måder. Jeg synes derfor klart, man skal overveje, hvordan man kan hygge sig og være støjende UDEN at forstyrre de mange naboer, som der jo er i en tætbebygget midtby. Hvordan kan man tænke akustik og støjdæmpning ind?

AFFALD: efter de unge har spillet ølbowling (eller andre) og hygget sig på Aarhus Ø, så flyder det typisk med affald. Skraldespandende er stort set altid fyldte i sommermånederne, og der er for få af dem. Det resulterer i at skrald flyder på gaderne, blæser i havet, eller spredes af måger. Det er rigtig ærgerligt.

ÆSTETIK og GRØNT: det her er bare min holdning, men jeg synes, det er enormt ærgerligt, at der bygges projekter som Generationernes Hus. Mon ikke vi er mange, der hurtigt kan blive enige om, at det er æstetisk skæmmende, selvom der er mange gode tanker bag? Det er ærgerligt, at byggerier, der skal kendetegne Aarhus i mange år ikke er... flottere. Dernæst mangler Aarhus Ø grønt/natur. Det er i mine øjne blevet overset til fordel for cement og murbrokker. Øv! Det har hvertfald ikke været byliv før byrum, byrum før bygninger.

Jeg håber, det er noget, der kan tages med til overvejelse, når der fremadrettet skal bygges i Aarhus - i Banegraven, på Aarhus Ø og andre steder.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Helle Mærsk

Indsendt

03/09/2020 23:35

Sagsnummer

HS1365354

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Midtbyen
Hørings-id

H191

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00