Nyt møder gammelt. Det må og skal være på det gamles præmisser.
Anette Brunsvig Sørensen, HS0376722, rammer fuldstændig plet i det fremragende, veldokumenterede og gennemtænkte oplæg hun har indsendt. TAK!
Jeg har svært ved at supplere med så meget andet sagligt, men jeg har mange følelser involveret.
Desværre tror jeg at som så meget andet i Aarhus, hvor der gøres indsigelser mod, så er den kamp stort set tabt på forhånd – når den mægtige byggeliderlige (undskyld udtrykket) pen er klar til underskrift, så skriver den med så stor fed skrift, at alt andet bliver overskrevet. I svulstige bullshit-frasers slipstrøm.
Nyt møder gammelt. Det må og skal være på det gamles præmisser. Punktum.
Det er et af Aarhus’ smukkeste og mest charmerende områder der her vil blive invaderet. Så når planerne viser en skræmmende tæt bebyggelse mod Hallssti og ikke mindst Kriegersvej (som jeg direkte påvirkes af), så må det bare ikke ske. Der skal etableres meget mere afstand. Kriegersvej er med et pennestrøg halveret. Det er voldtægt mod alle bygningerne der ligger der.
Kriegersvej må ikke forsnævres. Det er forkasteligt.
Alle ejendomme på Kriegersvej er naturligvis afhængige af at kunne komme med bil til alle de baggårde og parkeringspladser som alle beboerne er afhængige af (ikke mindst i ejendomsværdi).
Ingen på Kriegersvej har kunne forvente at få så tæt bebyggelse smækket lige op i stuevinduet, soveværelsesvinduet eller hvad det nu er. Bum – lige i smasken – vink til de nye og skræmmende tætte naboer. Nej tak.
Jeg ser i materialet et billede – et smukt billede – af den skønne ejendom jeg bor i på hjørnet af Orla Lehmanns Allé og Kriegersvej. Bevaringsværdig står der. Ja, det er den nemlig, i høj grad. Men hvorfor skal den (og alle de andre) så spærres inde i tårnhøje skygger af klodser?
Jeg forstår ikke denne higen efter at bygge til kantstenen. Vi ser alle steder hvor disse ligegyldige, uinteressante og kønsløse klodser skyder i vejret. Ingen afstand. Ingen privat sfære. Se på Aarhus Ø. Se alle de tomme stuelejligheder (dem der ikke vender ud mod vandet). Ingen vil bo der.
Nyt møder gammelt. Der angives at bygningerne ud mod det gamle, er lavere. Lavere end hvad? De mange etager i midten? For det er ikke lavere end de smukke bygninger på eks. Kriegersvej. Det er som at have Damoklessværd svingende frem og tilbage mod bygningerne. Konstant i faretruende skygge.
Jeg græmmes over at se endnu en ”bydel” af klodser vokse op i Aarhus. Eksemplerne er talrige på disse kedelige mastodonter. De gode og smukke eksempler er fåtallige.
Når jeg har gæster som kommer hos mig for første gang, udbryder alle: ”Hvor er her dog skønt. Og stille. Og fredeligt. Sikke en oase med træerne. Hører du toget (Nej det gør jeg ikke)?”.
Dét er unikt. Og meget exceptionelt.
Pernille Jeppesen tilføjede et høringssvar den 8 september, som er kopieret ind nedenfor:
Opfølgning på første borgermøde
Velkommen til den virtuelle verden :-) Jeg skal ikke kritisere for meget, men det kan I selvfølgelig gøre meget bedre. Vi har alle arbejdet hjemmefra i mange måneder i år med online møder i læssevis, så vi har en pæn stor forventning om at det selvfølgelig bare spiller.
Med så mange spørgsmål og så stor interesse, bør I til kommende møder være 2 personer til koordinering af spørgsmål og svar.
Det overordnede indtryk jeg efterlades med er klart at der var langt flere spørgsmål end svar, og at de svar der blev givet langt fra var fyldestgørende.
Det var meget foruroligende at høre Martin Pape udtale sig. Det var hverken konstruktivt eller virkede som om han helt forstår det område der er tale om her.
Måske var det en ide med en fysisk udflugt til området – på forskellige tidspunkter af døgnet? Hvis man nu aldrig har været her?
Svaret på spørgsmålet om trafikken og adgang med bil til Orla Lehmanns Allé/Kriegersvej var simpelthen utroværdigt. Dels viser materialet at der skal gå en "forsyningsvej" ind til "bydelen" fra Kriegersvej, dels og ikke mindst, så har samtlige ejendomme på Kriegersvej private baggårde og parkeringspladser. Det kan man selvfølgelig ikke bare fjerne med et pennestrøg ved så arrogant at sige at Kriegersvej kun bliver til cykler. Jeg tror ikke Martin Pape forstår problematikken.
Husk også at der er mange der bruger handicap parkering på Kriegersvej. Hvor skal de være i det her projekt?
Og hvordan skal handicappede i det hele taget kunne bo i det nye område? Hvis der ikke er mulighed for at
komme til boligen i bil?
Husk også der ligger et hotel som tilbyder gæster parkering i baggården. Et hotel der netop nu næsten er færdig med en udvidelse af kapaciteten.
Der tales om lys, sol, plads i "bydelen". Det samme skal selvfølgelig gælde når det nye møder det gamle. Det ser ikke sådan ud i materialet. For tæt bebyggelse mod det gamle fjerner al det lysindfald vi har nu. Det sammen med en klar negativ påvirkning af lysindfald som følge af udvidelsen på hotellet, vil for flere ejendomme være en så negativ påvirkning at der reelt nu kan være tale om en værdiforringelse.
Perlekædeprojektet er 8 år gammelt. Er det stadig aktuelt? Bør det ikke revurderes og fornyes? Man tager vel ikke en 8 år gammel plan for gode varer uden en kraftig overhaling?
Skal alle nye beboere i Aarhus bo i City? Er denne nye "bydel" rigtigt placeret?
Der har i Aarhus de seneste 10 år har været masser af test-projekter at læne sig op ad - de ubeskrivelig mange byggeprojekter der har været og er undervejs. Et markant udtryk for dem alle, er en absurd tæthed og bygge til kantsten som er meget lidt charmerende - både at se på og færdes i. Hvordan bliver det her projekt anderledes? Når der er så meget fokus på økonomien, er indtrykket at det netop er sådanne behov der først skæres i. Vi bygger liiige lidt tættere, lidt flere mennesker, lidt flere kvadratmeter, lidt flere etager. Det er meget bekymrende.