Gå til hovedindhold

Høringssvar

Værn om det gamle Frederiksbjerg

Efter at have set det virtuelle borgermøde 08.09.20 er frygten helt sikkert ikke blevet mindre mht. det store byggeprojekt i forbindelse med overdækning af banegraven.

Det ses tydeligt, når spørgsmålene bliver for “ubehagelig” , så er der “Ikke noget der er endeligt besluttet” og endnu næsten ikke i støbeskeen - men alligevel kan man oplyse hvor mange kvartmenter der skal bygges etc., hvilket afspejler sig i, hvor meget projektet koster, for at gøre investeringen ikke rentabel.

“Bebyggelsen optager højderne fra omkringliggende kontekst og stiger mod midten” (side 64) eller som på borgermødet, hvor det blev pointeret, at man vil bygge lav bebyggelse ude ved siderne og højere mod midten, hænger ikke helt sammen med 3D versionen af de skitserede bygninger. Mod Hallsti’s vestlige ende, er de skitserede bygninger helt sikkert højrere end de eksisterende bygninger - Faktisk ser det ud til man vil bygge en meget høj bygning (tårn), som blandt andet vil have udsigt over Solnedgangspladsen; Denne bygning vil virkelig være til gene for udsigten for de eksisterende bygninger ind mod midtbyen og mod vest.

På samme borgermøde var svaret til, om man vil beholde de utroligt flotte og gamle træer ved Hallsti, langs banegraven, at “nogle vil blive bibeholdt”, og ikke det omvendt, at nogle vil blive fældet. Det vil virkelig være utroligt synd at nogle af disse flotte og gamle træer bliver fjernet.

Vi kan ikke se at denne nye bydel vil samle de to bydele, den vil nærmere lave afstanden større.

I en by som Luxembourg, er byen delt i to af en grøn kløft. Byen er forbundet med to broer. Dalen bliver brugt af mange, unge som ældre, et samlingspunkt og grønt område med skaterpark, minigolf og plads til løbeture - aldrig tænkt som noget der deler byen op, på en negativ måde.

Selvfølgelig skal området være grønt, men ikke grønt som,”man planter træer og buske for at give lidt miljø omkring alle de høje bygninger”. Nej lad os sammen få lavet et fint miljø, som vi også er glade for om ti år. Gerne med med plads til sportsaktiviteter, som basket, beach volley, lille fodboldbane udendørs “fitness” maskiner, petanque, bænke og borde. En grøn oase som vil samle folk, fra de to bydele, hvis vil skal have den overdækning.

Jeg er ikke enig i at det stiltiende flertal betyder accept af bygningsprojektet af de høje bygninger (fordi de “enten er "ligeglade" med projektet, eller alternativt støtter det, men gider ikke bruge tid på at skrive en positiv indsigelse” - Alexander S. Skøtt 15.09.20). Desværre er der mange, der ikke deltager i debatten grundet den erfaring, at det er alligevel så langt fremme i processen og vedtaget, at det er omsonst at kæmpe for, for den menige århusianer (som Marianne Bager, 20.09.20 også er bekymret for).

Lad os håbe at ideen med dette store projekt bliver droppet, så vi slipper på skader på vores flotte gamle bygninger samt massiv støjforurening i flere år. Faktisk synes jeg ikke at banegraven er en skændsel - men bare den del af byen.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Rikke W

Indsendt

21/09/2020 00:13

Sagsnummer

HS2561011

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Midtbyen
Hørings-id

H191

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00