Gå til hovedindhold

Høringssvar

Rungende nej til mere byfortætning

Nu må det altså stoppe! Vi er mange, mange aarhusianere som mener, at den massive byfortætning forlængst har taget overhånd. Byens sjæl kan snart ikke kan ånde mere under vægten af døde mursten som fylder alle huller og den ånds- og
historieløse jagt på kortsigtet profit og arrogante embedsmænd og inkompetente
politikeres jagt på
enøjede fiksering på at føre fortætningsstrategierne ud i livet- og i virkeligheden er det jo spild af tid at skrive dette, for alle ved jo at det bliver gennemført uanset hvad, hvis der er etagemeter i det. Kommune, embedsmænd, politikere og erhvervsliv har en soleklar alliance i det her, og i den sammenhæng betyder vores mening INTET i praksis. Intet. Det viser andre høringssager om byfortætning med velunderbyggede saglig argumentation med skræmmende klarhed. Og alligevel bliver det ved.
Det her er et af de sidste åbne rum i byen, hvor der faktisk er noget lys og gennemsigtighed og stemning. Berlin og Barcelona er forlængst stoppet op med at fylde alt op i i forvejen tætpakkede bykerner. Lad nu være med ødelægge det sidste vi har. Jeg beder jer, lyt og lad være- på vegne af byen og flertallet af os, som bor og lever her og gerne vil have en by med udsigt og indsigt og mangfoldighed. Og nej, der kommer ikke mere mangfoldighed af flere mursten og projekter, tværtimod. Lys og luft og udsigt giver plads til at være menneske og nyde et lille øjeblik i hverdagen. Flere døde flader, skygger og fantasiforladte facader giver utilfredse borgere, som til sidst bare får nok af en by, som de ikke kan kende sig selv i, fordi det er blevet politikernes projekt og ikke længere en by som har nogen form for ejerskab til. Vi er mange, som siger stop. Og det vil vi indtrængende bede jer om at respektere.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Jannik Nielsen

Indsendt

21/09/2020 12:56

Sagsnummer

HS3637448

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Midtbyen
Hørings-id

H191

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00