Gå til hovedindhold

Høringssvar

Præmissen er helt forkert

Aarhus Kommune stiller de forkerte spørgsmål om overdækning af banegraven. Spørgsmålet er ikke, hvordan vi forbinder Midtbyen og Frederiksbjerg, eller hvordan vi indpasser en høj og kompakt bydel med 1000 boliger, og hvor mange biler der skal være plads til på p-dækket.

Nogle mere relevant spørgsmål om overdækning af banegraven ville for eksempel være:
Hvorfor gør vi det? Hvad vil vi gerne opnå?
Hvad ønsker vi med området?
Hvordan kan området give livskvalitet til alle århusianere, beboerne i området og gæster fra ind- og udland? Hvad kan vi gøre, så Aarhus skiller sig virkelig positivt ud i ovenstående sammenhænge?

En overdækning af banegraven som beskrevet i materialet er ensidig og uambitiøs. En overdækning med p-pladser og så mange boliger og butikker tilgodeser udelukkende den vækststrategi og jagt på skatteydere, der tromler henover Aarhus C i øjeblikket. Lad os få sort på hvidt, hvilke økonomiske aftaler Aarhus Kommune har indgået med DSB, PensionDanmark og de øvrige aktører. Nogle må profitere af de her planer, og det er helt sikkert ikke aarhusianerne og dem, der besøger byen.

Tog og biler kan fint køre under jorden, men ovenover jorden bør mennesker være i centrum. Tænk, hvilket fantastisk grønt byområde man kan skabe i byen. Man kan skabe en luftig konstruktion med flere dæk, så man stadig opfatter niveauforskelle og afstanden mellem de to broer. Man bør kigge ud i verden og samle viden og ideer og lade sig inspirere.

Det er nu, der er en unik mulighed for at lave en fremtidssikret bypark med kig til togene, med grønne områder og biodiversitet, udendørs sportsfaciliteter, legepladser og opholdsområder for alle aldre. Kom nu ind i kampen, Aarhus! Der er masser af viden ude i verden, man kan omsætte til aarhusianske forhold. Lav et grønt område med højt til himlen, der tilgodeser alle generationer og sætter Aarhus på verdenskortet.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Peter Fjeldbonde

Indsendt

21/09/2020 17:20

Sagsnummer

HS9008285

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Midtbyen
Hørings-id

H191

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00