Gå til hovedindhold

Høringssvar

Lad os få træer frem for højhuse

Mangler vi flere bygninger eller flere grønne områder i Aarhus? Helt klart det sidste, hvis man spørger mig!

De sidste mange år er der blevet bygget og bygget i Aarhus; ved Godsbanen, i Ceresbyen, på Frederiks Plads og ikke mindst på Aarhus Ø. Midt i byggeboomet er det som om, man har glemt, at en dejlig by ikke udgøres af beton og mursten men af grønne områder, hvor man har luft og lys omkring sig. Der bliver længere og længere mellem de grønne åndehuller, og det er en skam.

Aarhus er en attraktiv by, indbyggertallet stiger, og det kræver flere boliger. Men er det nødvendigt, at al nybyg skal ligge inden for Ringgaden? I min optik er det på tide, at man stopper med at fortætte byen og i stedet lader den vokse udad.

Vi står desuden midt i en corona-pandemi, der ikke ser ud til at drive over lige foreløbig. Vi bliver bedt om at holde afstand og opholde os mest muligt i det fri. Hvordan flugter det med visionen om at bebygge Aarhus midtby yderligere?

Byen er fortættet rigeligt i forvejen, og højhuse, butikker, caféer og kontorer er der nok af. Pt. er der udpræget butiksdød flere steder i midtbyen, fx i M.P. Bruunsgade og på Strøget. Stigende huslejepriser presser de små erhvervsdrivende ud, og ind kommer de store kommercielle kæder. Men det er de små, særegne butikker, caféer og restauranter, som dem i Latinerkvarteret og Jægergårdsgade, der gør byen til noget særligt og giver den sjæl og charme - ikke når der åbner endnu en H&M, McDonalds eller Starbucks. Med den centrale placering må man formode, at det ikke bliver billigt at drive erhverv i Banegravskvarteret, så hvilket butiks- og restaurationsliv forestiller man sig, der skal være her? Hvordan forestiller man sig, at det skal blive bedre end det, der allerede er i Jægergårdsgade?

Man skriver i projektoplægget, at Banekvarteret skal være en af verdens mest bæredygtige bydele. Men skaber man en bæredygtig by ved at bygge tættere og højere? Idéen om at gøre bydelen bilfri er god, men hvordan skal det kunne lade sig gøre, når man samtidig vil etablere mellem 500-700 parkeringspladser?

Jeg krydser fingre for, at man for en gangs skyld vil lade de grønne ambitioner og borgernes ønsker vægte tungere end økonomisk vækst. Det ville klæde Aarhus!
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Ida Fuglsang

Indsendt

23/09/2020 20:22

Sagsnummer

HS4285479

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Midtbyen
Hørings-id

H191

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00