Gå til hovedindhold

Høringssvar

Skitse til overdækning af Banegraven i Århus

Ikke i vores by.
Den skitse, der er udarbejdet til overdækning af banegraven i Århus er forældet og ude at takt med tiden og hvad byens borgere vil efterspørge nu og i fremtiden.
Den foreliggende plan med højhuse, butikker, erhvervslokaler og masser af parkeringspladser er ikke svaret på århusianerne drømme og planen vil smadre hele kvarteret omkring banegården og rådhuset ligesom det historiske bymiljø omkring Jægergårdsgade vil lide uoprettelig skade.
Dertil kommer at der overhovedet ikke er brug for at fortætte området yderligere, men tværtimod skal baneområdet åbnes op som et åndehul af natur helt ind í byen langs ådalen.
Det er unik at Århus har denne lunge helt ind i byen, hvor vi kan trække vejret og leve i den lidt vilde natur, der udgør baneområdet.
Planen tager overhovedet ikke hensyn til at byen er under forandring, hvor der allerede står masser af ledige erhvervslejemål og butikker tomme i centum af Århus og påfaldende mange på gågaden og i Brunsgade. Med den stigende nethandel og væksten i hjemmearbejdspladser bliver der ikke brug for flere erhvervs- og butikslokaler, som planen aktuelt indeholder.
Brug anledningen med elektrificering af jernbanen til at skabe et unikt grønt område helt ind i centrum, hvor der er plads til mennesker og natur, ikke mindst set i lyset af klimaudfordringerne og presset på naturen. Kun sådan skabes en bæredygtig by, hvor den menneskelige trivsel kommer først. Tag den nuværende plan af bordet jo hurtigere jo bedre og spar de mange kommunale kroner til de talrige forundersøgelser og ikke mindst lyt til hvad århusianerne efterspøger af åbne og grønne byrum i city.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

John Ebbestrup Hansen

Indsendt

24/09/2020 18:30

Sagsnummer

HS7429040

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Midtbyen
Hørings-id

H191

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00