Gå til hovedindhold

Høringssvar

Høringssvar for

Elbil ladestation en mangelvare Viby J

Fremtiden ser lys og grøn ud for vores miljø, og det bør spille en vigtig rolle i den nye byplan i Viby J. Her bor mange mennesker til leje uden egen indkørsel og uden at have adgang til at kunne lade sin bil op i hjemmet, hvilket sætter en naturlig stoppe for den grønne udvikling og ny tænkning inden for elbil området. Det er et must, at folk kan lade hjemme tæt på egen bolig, da ikke alle der f.eks. arbejder i Århus midt, kan lade deres bil mens de er på job.
Der kan med fordel bygges en stor overdækket lade station for elbiler, hvor udbydere som min. de 4 største , Clever, E.On, Sperto og Tesla, kunder, ville kunne lade.

I forhold til butiksvalg så tænker jeg, at der vil være mest basis for en Rema1000, eller en Netto. Begge butikker er med et dejligt stort bredt udvalg og med gode priser der henvender sig til alle befolkningsgrupper, i alle sociale lag. Det er vigtigt at tænke på at f.eks. i Rema kan man købe 1 stk. grønsager, så enlige ikke behøver at overkøbe. Derudover er Netto med i den ordning der hedder " Good to Go", hvor man for få penge kan få en stor pose mad/ grønsager så man undgår madspild, - det er den vej vi skal og flere og flere butikker kommer til med denne ordning.

Jeg mener dog stadig der burde være plads til den lokale pizzamand. Man kan sagtens finde en situation, hvor nemt mand er i spil,- børne og ungdoms sammenkomster og fødselsdage, og skal man flytte ind og bestille pizzaer til flyttefolket så er Viby Torv, det tætteste på hvilket betyder kolde pizzaer inden man når hjem, til flokken. Desuden skal vi holde hånden over de små lokale butikker der i forvejen har lidt under Corona krisen.

Min overbevisning er; At et torv med smukt overdækket cafe miljø, hvor folk kan sidde i læ, og nyde en god kaffe, el. en let frokost mellem grønne træer og store blomstrende krukker, vil med 100 % sikkerhed tiltrække positiv opmærksomhed, ikke blot af kunder, som der helt sikkert er potentiale for her i området, da sådanne tiltag ikke findes, men også skabe lyst til at værne om vores del af Viby og med take-away, i disse tider vil sådan en cafe butik, også genererer arbejdspladser. Hvis man er omgivet af smuk, har man endnu mere lyst til at passe på, værne om det smukke og bruge det positivt. Det kender man fra sit eget hjem. Man passer på det nye og smukke, fremfor den gamle skammel med malerpletter. Jeg vil derfor ønske der kunne komme noget der minder om et lille torv med cafe, og udover dagligvare butik, en hobby butik med alt inden for krea. Her er så mange unge mennesker, der laver smykker af perler, hvilket er meget oppe i tiden, der findes både sy værksted og stikkeklub i Rosenhøj´s "nabohuset", hvor kvinder mødes til kreativ hygge. Hvorfor ikke lade Viby J, forsyne dem med garn mv. og dermed underbygge disse gode sunde tiltag, så folk ikke skal til Århus eller Tranbjerg efter produkter til deres sysler. Dette vil ikke kun skabe sammenhold mellem de forskellige etniske minoriteter og aldersgrupper, som på den måde mødes i et fællesrum om fælles interesser, men også skabe nye arbejdspladser.


I forhold til bustrafik ;
Bus 4 A har pt. bus holdeplads lige ud for OK tanken.
Det er ikke et optimalt sted for bussen at holde, da den altid kommer til at være til gene for trafikken i højresvinget fra Ringvej syd. Enten er bilerne i vejen for bussen, så den kommer i klemme og ikke kan komme ud, eller også stopper bussen for det trafik flow, mens de skal dreje til højre for grønt. Herved opstår farlige situationer, da der også lige i dette kryds er en fodgængerovergang, hvor mange skolebørn i alle aldre færdes.

Da jeg flyttede hertil i maj 2019, havde bus 4a, midlertidig holdeplads lige overfor Søndervangsskolen grundet at endestationen på Gunner Clausens vej var under udarbejdelse. Da denne var færdig blev den midlertidige holdeplads ved Søndervangskolen nedlagt. Det var ellers det helt optimale sted for bussen at holde, ikke som endestation, men som naturligt busstoppested. Dels er det meget lettere for bussen at komme til og fra stedet, da der er en decideret vendeplads og der er plads til både mødre med små børn og barnevogne, skolebørn og ældre kan nemt stå af og på uden stress og ingen trafikale farlige situationer vil opstå da Søndervangs Alle kun er for beboere og ikke en gennemkørsels vej, de fleste folk skal enten dreje ind ved Rosenhøj lige efter OK tanken, el. ind til Kjærslund før den omtalte og allerede etablerede holde og vendeplads. Det kræver kun et skilt, at flytte bus stoppestedet, de få meter derop.
Derud over, er det til stor undring, hvad der ligger til grund for at vælge læskur ved bus stoppestedet for ud for Gymnasiet ved bus 4a, men ikke på den anden side af vejen. Dette kan nævnes flere steder. Jeg mener folk der venter på bussen skal kunne stå i ly for regn og læ for vind. Alle steder.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Charlotte Pedersen Deigaard

Indsendt

15/11/2020 18:11

Sagsnummer

HS8015987

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Andet
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Viby
Hørings-id

H208

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00