Gå til hovedindhold

Høringssvar

Debatoplæg - En ny multihal på Bispevej i Stavtrup, Viby

Kan jeg få en parcelhusgrund midt i Botanisk Have?

Kære Aarhus Kommune,

Vi bor i Stavtrup Stationsby og har en datter på snart 3 år. Vores datter vil kunne få meget glæde af en ny multihal. Når hallen står klar, vil hun kunne gå derop på få minutter og hun vil have den helt rigtige alder til at kunne få glæde af den i mange år. Vi bor i 5-6 ”række” fra den planlagte hal og vil derfor måske ikke rigtig blive generet af støj og trafik. Vi sætter også meget pris på det lokale initiativ og engagement i forbindelse med arbejdet med den ny hal, som helt sikkert er udført med de bedste intentioner. Tak for det.

Alligevel synes vi det er brandærgerligt, hvis der skal placeres så kæmpestor en moderne hal lige dér. Det er jo et gigantisk prestigeprojekt, som passer enormt dårligt ind netop på Bispevej, hvor alle os private boligejere er pålagt restriktioner på grund af områdets bevaringsværdighed.

Stationsbyen er en af de små helt særlige områder i cykelafstand fra Aarhus. Den er lidt søvnig og gammel på den gode måde og ligger lidt for sig selv. Det at den ligger lidt for sig selv, er en vigtig markering af dens særpræg. Den bliver flittigt brugt som udflugtsmål for småbørnsfamilier i ladcykler, som kommer fra Aarhus C for at se til hønsene, kigge ud fra fugletårnet eller balancere på ”det væltede træ”. Nogle motionsløbere tager sig et lille hvil i skyggen eller bruger motionsredskaber i skovbrynet. Ældre medborgere fra plejehjemmet eller hospice går en stille tur med familiemedlemmer, som er på besøg. De nyder alle landsbystemningen og de er meget velkomne her!

Det er vigtigt at bevare den slags. Ikke kun med ord, men også af handling. Det er derfor vi har en lokalplan, som bør følges både i bogstav og i ånd. Især når det handler om fredning af noget bevaringsværdigt, bør man have ”det lange lys på”.

Vi skal ikke have en 7Eleven-butik midt på Møllestien i Aarhus centrum. Vi skal ikke udstykke parcelhusgrunde i Botanisk Have. Og vi skal naturligvis heller ikke have en kæmpe 6000m2 multihal som markering af indgangen til lille historiske Stavtrup Stationsby. Det skal vi ikke, fordi der kan og må findes bedre alternativer i alle de tilfælde, hvis man blot vil gøre sig den umage.

Det er klart at initiativtagerne til projektet synes, at placeringen er fantastisk. Jeg ville også synes en parcelhusgrund i Botanisk Have var dejlig, hvis jeg selv skulle bo der, og jeg er sikker på 7Eleven gerne ville åbne en døgnåben butik midt på Møllestien, hvis de fik lov.

Hallen er planlagt lige præcis på det stykke jord, som netop adskiller stationsbyen fra resten af byen, og dermed markerer den forskel, som er og bør være mellem de to bydele. Alle er enige om, at der er en unik bevaringsværdig landsby-stemning i stationsbyen. Hvis en landsby vokser helt sammen med storbyen, så er det ikke en landsby længere!
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Tau Sick

Indsendt

31/01/2021 09:59

Sagsnummer

HS9435752

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Stavtrup - Ormslev
Hørings-id

H246

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan, Byggeri og Miljø

Karen Blixens Boulevard 7

8220 Brabrand

Telefon: 89 40 44 00