Gå til hovedindhold

Høringssvar

Debatoplæg - En ny multihal på Bispevej i Stavtrup, Viby

Multihal

Jeg vil gerne gøre indsigelse imod ændring af kommuneplanen, der muliggør placeringen af en multihal på Bispemarken.
Stavtrup Stationsby er et område uden gennemgående trafik, med Bispevej som eneste adgangsvej til og fra. Jeg er meget bekymret for det trafikale kaos arrangementer i en multihal kan medføre.

Udvalget bag hallen har foreslået Aarhus Kommune at anlægge en linje med færrest mulige parkeringspladser, da de mener, at alle i Stavtrup nemt kan gå, løbe eller cykle til og fra Multihallen. Det kan de sikkert også, men gør de det?
Når Århus Friskole har arrangementer, er idrætsklubbens p-plads fyldt op, og vejkanten langs Skovkrogen og Søholmvej er ligeledes fyldt med biler. Når den lokale spejderklub har arrangementer i Spejderhuset på Bispevej, er vejen fyldt op med biler. Så det er muligt at de fleste kan gå, løbe eller cykle, som haludvalget mener, men det er bare ikke virkeligheden. Derfor er det svært at forestille sig, at der ikke vil blive trafik/parkeringskaos i hele området hvis der opføres en hal med plads til store arrangementer på Bispemarken.
Bispevej er en smal vej, og det man kalder en 2 minus 1 vej. Vejen er eneste adgangsvej for busserne mod hhv. Lokalcenter og Hospice Søholm, og busserne vil kunne komme i problemer med at komme frem hvis Bispevej er fyldt med parkerede biler.

Jeg mener projektet med en multihal er en god ide, og det er alene placeringen jeg er imod. Der må være andre muligheder for en placering, f.eks. i området ud mod motorvejen. Der er der plads til at lave nødvendige parkeringspladser og adgangsveje, og Stavtrup er jo ikke større end at alle kan gå, cykle eller løbe til hallen.
Uanset placering, bør der ikke anlægges en linje med færrest mulige parkeringspladser. Erfaringen fra alle andre steder hvor der afholdes arrangementer, store eller små viser, at hvis ikke der er parkeringspladser nok bliver det en belastning for de omkring liggende veje.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Lars Yderholm

Indsendt

31/01/2021 10:44

Sagsnummer

HS9315444

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Stavtrup - Ormslev
Hørings-id

H246

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan, Byggeri og Miljø

Karen Blixens Boulevard 7

8220 Brabrand

Telefon: 89 40 44 00