Gå til hovedindhold

Høringssvar

Debatoplæg - En ny multihal på Bispevej i Stavtrup, Viby

Overvejelser om Multihallen

Stor respekt til gruppen der har brugt oceaner af tid på halprojektet.
Der er virkelig brug for bla. ekstra halkapacitet pga det øgede pres på idrætsfaciliteterne I Stavtrup. Men er et projekt i den fremlagte størrelse en nødvendighed for Stavtrup?
Lige indtil høringsmødet, har udlægningen været, at Multihallen skal være et sted der kan trække folk til fra hele Sydbyen. Og med de faciliteter- inkl. kulturcenter, bibliotek osv, der lægges op til, må man formode dette stadig er aktuelt. Selvom det til høringsmødet blev fremlagt som et udelukkende lokalt projekt.
Når et kæmpeprojekt (det er markant større end eks. Lyseng idrætscenter eller Mårslet multihal) fremlægges, må man anerkende at nærområdet og i særdeles nærmeste naboer ikke kan overskue eventuelle konsekvenser af de støj og trafikgener der vilkårligt vil opstå.

En ideel placering af Multihallen er ved de nuværende fodboldbaner. Jeg tror det er placeringen, hvor færrest stavtrupborgere bliver generet. Jeg ved der er mange forklaringer på hvorfor det ikke kan lade sig gøre, men hvis projektet skaleres ned, så det bliver et almindeligt “idrætscenter” på niveau med eksempelvis Lyseng eller Mårslet kan det være, at mulighederne er større ift placeringen omkring grusbanen eller klubhuset. Specielt hvis kommunen er behjælpelig med at løse problemet med placeringen og de økonomiske forhold der kan være ift kunststofbanen.

Til høringsmødet blev det fremlagt at multihalsprojektet evt skal lægges ud i etaper over 10 år. Hvis multihallen bliver en realitet i den fremlagte form og placeringen bliver på Bispemarken (eller for den sags skyld et andet sted) er jeg tilhænger af det hele bygges på ‘en gang, så byggeprocessen bliver kortest mulig.

Placeres projektet på Bispemarken, håber jeg det overvejes nøje, hvordan de trafikale udfordringer kan løses. Derudover bør overvejelserne omkring en børnesikker trafik til og fra Stavtrup Stationsby have topprioritet.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Kim Dahl Jensen

Indsendt

06/02/2021 08:51

Sagsnummer

HS4423148

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Stavtrup - Ormslev
Hørings-id

H246

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan, Byggeri og Miljø

Karen Blixens Boulevard 7

8220 Brabrand

Telefon: 89 40 44 00