Gå til hovedindhold

Høringssvar

Debatoplæg - En ny multihal på Bispevej i Stavtrup, Viby

Opbakning til ændring af lokalplanen vedr. Matr. 15M, Stavtrup

Vi er en familie på to voksne og fire børn, der har boet i Stavtrup siden 2010. Det er en fantastisk by. Der mangler ikke ildsjæle, gejst, engagement og frivillige kræfter til at iværksætte og drive diverse arrangementer, og idrætstilbud i byen. Det har projektet omkring etableringen af en multihal, ”Stedet, der samler”, da også kun understreget.

Behov: Der hersker ingen tvivl om, at der er stort behov for at udvide idrætskapaciteten i Stavtrup. Der er som et enkelt eksempel langt større efterspørgsel på pladser på gymnastikhold for alle aldersgrupper, end man kan honorere, og problematikken er kun blevet forøget i takt med den stigende befolkningstilvækst over årene. Ser vi på det kulturelle, så er vi mange, der ønsker muligheder og initiativer, der ikke specifikt har med traditionel idræt at gøre. Det gælder foredrag, tilbud fra musikskole, yoga, evt. dans af forskellig art. Det behov vil en multihal også kunne opfylde, hvis der planlægges med lokaler til sådanne flerkulturelle formål.

Placering: Placeringen på Bispemarken (Matr. 15M) er oplagt. Et sted, der skal appellere til alle og samle Stavtrup på tværs af alder, idræts- og kulturudbud og rekreative muligheder, bør ligge centralt, og det gør grunden på Bispemarken. Det gælder både i forhold til skoler, fritidshjem og nuværende idrætsfaciliteter og i forhold til det skønne rekreative område ved Brabrandsøen, som mange allerede benytter til løb, gang og friluftsaktiviteter. Hvis det alene var en traditionel idrætshal der skulle bygges, ville placeringen nede ved boldbanerne være rigtig god, og mange mænd ville sikkert klappe i hænderne ved udsigten til en toetagers idrætshal med panoramavinduer i hver side og udsigt til fodboldbanerne, fra cafeteria på første sal. Men da det jo netop er tanken, at bygningen skal rumme andet og mere end idrætten, og tilgodese dem, der har andre interesser, OG at blive stedet, der binder Stavtrup sammen, så er grunden på Bispemarken bare langt mere velvalgt.

Størrelse og højde på byggeri: Det er svært at gennemskue om 6000 kvm er passende eller i den høje ende. Det er værd at huske på, at hallen ved Højvangskolen ikke nedlægges fordi der bygges nyt. Angående højden på byggeriet, så bør det være muligt at holde den på max 10 meter. Man kan holde højden på bygningen nede ved at sænke halgulvene. Dette ser allerede ud til at være tænkt ind i det forslag, der er tegnet.

Arkitektur og omgivende miljø: Vi har set mange idrætshaller rundt omkring, og der er kun få, der gør sig positivt bemærket, arkitektonisk set. Man ser oftest store grimme firkantede funktionelle klodser, hvilket forud definerer hallernes skæbne: De skal gemmes så langt væk som muligt. I Stavtrup har vi fået en fantastisk mulighed for at få en multihal, der ikke bare bliver endnu en grim klods i landskabet, men et stykke gennemtænkt arkitektur, der bliver værd at kigge på, men som også bliver designet med tanke på, at den skal passe ind i det omgivende miljø. Vi bakker op om muligheden for at lave et skønt rekreativt område på resten af grunden -gerne med en spændende naturlegeplads i træ for børn i alle aldre.

Trafik: Der skal gøres noget ved trafiksituationen i området, men det gælder jo uanset, om multihallen ligger på Matr. 15M eller den ligger ved siden af Friskolen. Flytter man multihallen, flytter man bare problemerne et andet sted hen.

Vi bakker op om ændringen af kommuneplanen, så Stavtrup Multihal- stedet der samler, kan placeres på Matr. 15 M, Stavtrup.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Line Nejmann & Thomas Andersen

Indsendt

08/02/2021 22:34

Sagsnummer

HS7542421

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Stavtrup - Ormslev
Hørings-id

H246

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan, Byggeri og Miljø

Karen Blixens Boulevard 7

8220 Brabrand

Telefon: 89 40 44 00