Gå til hovedindhold

Høringssvar

Debatoplæg - En ny multihal på Bispevej i Stavtrup, Viby

Nej tak til Multihal på matr. nr. 15m, Stavtrup

Her på falderebet af tidsfrist for høringssvar, vil jeg gerne bede Aarhus Kommune tænke sig rigtigt godt om, inden I ændrer i kommuneplan for matr. 15m. Jeg beder inderligt til, at alt vedr. trafik – parkering mv. er undersøgt inden tilladelse til opførelse/ændring af noget som helst på matriklen.
I mine øjne er det naive og arrogante svar omkring trafikudfordringen, der har fulgt denne høring. Et eksempel er et svar som: ”der ikke vil blive mere trafik, hvis der bygges en hal, for brugere af hallen vil cykle og gå”.
Det tvivler jeg stærkt på bliver realiteten. For der er jo bilkaos ved skolen om morgenen og ved stationsbygningen i skoven, når der er spejder. Så folk går og cykler ikke, de kører – især bliver børn oftest kørt i bil. Stort set ingen får jo i dag lov til at bevæge sig ud på gåben eller cykel, hvis det regner eller er er mørkt.
Planen er jo også at bygge en multihal, så vi kan vel forvente en del kulturelle arrangementer, som tiltrækker folk udefra? Nå ja, og så indgår der 600 parkeringspladser i planen. Så alt andet lige, bliver trafikken forstærket.
Det er åbenlyst for alle, at en hal i den størrelse haludvalget ønsker, vil skabe splittelse i Stavtrup. Det gamle, oprindelige Stavtrup med landsbymiljø, vil blive ødelagt at det store byggeri, parkeringsplads og den øgede trafik.
Dem, som ønsker en hal, bor i den ”nye” del af Stavtrup – nybyggerne. De repræsenterer et større indbyggertal, så hvorfor bliver hallen ikke bygget der, hvor de bor? Hvorfor ødelægge det nuværende landsbymiljø med små veje og fine gamle huse med byggeriet af en kæmpe hal? Der er kommet flere alternativer til en anden placering.
Jeg tror, alle der bor i Stavtrup – også dem i nybyggerkvarteret – nyder Stavtrups særkende og beliggenhed. Det er noget at det, de faldt for; den hyggelige landsbydel, der ligger lige op til skov og sø. Her er rart at gå tur.
Skal vi ikke alle sammen værne om det særkende? Skal Stavtrup ikke bevare sin unikke identitet? Eller skal Stavtrup bare blive som alle andre?
Efter det virtuelle høringsmøde, er jeg stadig meget i mod, der ændres i kommuneplanen, fordi det med bygning af en stor multihal, så vil det være umuligt at bevare ”God Landsbykarakter” som kommunen har skrevet i planen.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Birthe Windfeldt

Indsendt

10/02/2021 21:16

Sagsnummer

HS8576683

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Stavtrup - Ormslev
Hørings-id

H246

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan, Byggeri og Miljø

Karen Blixens Boulevard 7

8220 Brabrand

Telefon: 89 40 44 00