Gå til hovedindhold

Høringssvar

Fantastisk flot højhus - forslag til udnyttelse af P-huset

Det er virkeligt et flot, lyst og velproportioneret højhus der her er foreslået. Det kan jeg kun støtte fuldt ud.

Eneste knast er det nødvendige p-hus der delvist blokerer udsynet til Filmbyens nye dyre kunstværk.

Derfor foreslår jeg følgende:
At indrette taget af p-huset til en form for publikumstribune med udsigt til kunstværket. De seneste illustrationer viser en cylinder med fladt tag i 2-3 etager. Hvis man i stedet lader taget hælde ned mod ”den rekreative forbindelse”, og over mod filmbyen, vil p-huset blive inddraget som en del af oplevelsen, i stedet for noget der blokerer.

Folk der går aftentur ad den rekreative forbindelse vil komme forbi, og opleve et sted man kunne holde pause og nyde aftensolen en sommeraften. (En sådan tribune vil vende mod vest og dermed have aftensol. Aarhus City Tower og de planlagte højhusbyggerier i Sydhavnen vil ikke skygge på dette sted). Som solen går ned, vil kunstværkets lysinstallation træde tydeligt frem. Ydermere kunne tribunen benyttes som en form for amfiteater, hvor filmbyen via storskærm kunne gøre reklame for deres produktioner, eller der kunne arrangeres Open-Air filmaftener eller vises landskampe på storskærm etc.

Med den påtænkte pladsdannelse og nærheden til ”den rekreative forbindelse” er jeg sikker på at dette sted har potentiale til at blive en magnet på bylivet om aftenen.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

john damgaard

Indsendt

12/03/2021 10:33

Sagsnummer

HS2601019

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Lokalplan
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Midtbyen
Hørings-id

H257

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00