Gå til hovedindhold

Høringssvar

Utilpasset transformation af kulturmiljø

Det er en absolut misforståelse at udvikling og vækst kun kan materialiseres i form af overdimensionerede ”varetegn” til byen.
Mindet 6 er en del af et historisk industri-kulturmiljø, altså et område, som med sin bygningsmasse formidler en vigtigt del af Aarhus identitet; Aarhus som havneby. De eksisterende bygninger er repræsentative for flere århundreders havneudvikling, og derfor vil det være i tråd med kulturmiljøets DNA at udvikle på bygningskulturen og tilføje til det eksisterende i form af nyt byggeri. Men i dette forslag til Mindet 6 er transformationsgrebet på den eksisterende bygning et decideret overgreb, som ingenlunde forholder sig til sine omgivelser i skala.
De historiske havnebygninger vil stå i skyggen af det nye byggeri - både bogstaveligt talt og i overført betydning - og nærmest blive et appendiks til det nye højhus, som med sin højde og arkitektoniske udtryk vil forringe kulturmiljøet som helhed.
Forslaget til Mindet 6 bør revurderes kraftigt i skala og udformning, således projektet rent faktisk forholder sig til den bymæssige sammenhæng og den bygningskultur, den har til formål at transformere.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Aida Kjær Masoudian

Indsendt

14/03/2021 23:17

Sagsnummer

HS3239637

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Lokalplan
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Midtbyen
Hørings-id

H257

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00