Gå til hovedindhold

Høringssvar

Lokalplan for højhus på Mindet 6, Aarhus havn

Hjørringsvar på planlagt højhus byggeri og p-hus på mindet 6.
Som erhvervs drivende i Filmby Aarhus må jeg på det kraftigste advare imod at gennemføre et byggeri i denne størrelse og omfang.
For det første mener jeg at et højhus i denne størrelse ikke giver mening på denne lokation, da den vil dominere havnefronten alt for meget. Der har længe blevet arbejdet på at gøre dette område attraktivt med filmbyens bygninger og Jyllands-Postens hus, som danne en frontlinje med udsigt til havnen. Jeg mener at der med afslutningen af filmbyen etape 3 og JP-huset er sat punktum for det der skal være havnefronten og dermed også det der gør denne lokation attraktiv at drive erhverv fra. Hertil kommer at den planlagte lys-skulptur som kommer til at pryde filmbyens bygning 3, ikke vil komme til sin rette, med et højhus og p-hus byggeri.
Men hvis et byggeri skal gennemføres i en form, mener jeg at der især skal tages højde for at der ikke laves et p-hus på p-pladsen foran filmbyen. Denne plads bør holdes fri for bebyggelse. Samtidig mener jeg ikke at et højhus skal overstige højden på de omkringliggende bygninger.
Som en af de lejer i filmbyen der har været her længst, må jeg også påpege at der med et byggeri i denne størrelse bliver en meget stor risiko for at produktion af film, Tv, og Reklamer flytte ud af byen.
Vi har i længere tid været hæmmet af, især de to store nærliggende byggerier i området, de seneste par år. Det har skabt store problemer for erhvervet med rystelser fra pilotering, som har skabt problemer for udstyr med bevægelige del og larmen generelt har gjort studioerne ubrugelige for optagelser med lyd. Dette har drevet produktion ud af byen, til alternative faciliteter. Desuden har området store problemer med at levere ordentlig tilgængelighed for producenternes udstyr biler, til af og pålæsning, Samt kunders tilgang til virksomhederne. Det har været en meget stor prøvelse for alle virksomheder i Filmbyen, og det har skadet produktions miljøets udvikling her. Et nyt stort byggeri vil efter min menig gøre endnu mere skade også på længere sigt.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Kim Søgaard

Indsendt

18/03/2021 14:07

Sagsnummer

HS8820921

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Lokalplan
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Midtbyen
Hørings-id

H257

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00