Gå til hovedindhold

Høringssvar

Tårnhøj ligegyldighed haves. Visioner savnes

Ville det ikke være fantastisk hvis denne bys borgere og råd - blev præsenteret for et projekt der i sandhed ville gøre stolte – flytte grænser – og skabe opmærksomhed? Og som - ikke mindst - tager miljøproblematikkerne alvorligt?
I stedet skal vi tage stilling til Olav de Lindes miniature højhus hvis eneste salgsargument er, at det kan blive Danmarks højeste ligegyldighed.
Olav de Lindes byggeri (og øvrige fra samme skuffe) er en hån i mod de mange miljøtiltag, begrænsninger og ideer der forhåbentligt vil kunne gøre en forskel for kommende generationer.

Må jeg i stedet henvise opmærksomheden mod nord - til Mjøstårnet i Norge. 85 meter højt og 18 etager og dermed verdens højeste bygning - opført i TRÆ. Eller til Wien hvor man opfører træbygningen HoHo på 84 meter. Begge bygninger aftvinger respekt og lokal stolthed samt berettiget opmærksomhed på verdensplan.

En opfordring herfra til priviligerede Olav de Linde at man "Googler" begge bygninger og starter forfra. I kan gøre en forskel. Og som bekendt: Træder man i andres fodspor kommer man aldrig foran.
(PS: Visualiseringerne til beton-projektet - specielt ”Tivolistemningen på Sydhavnsgade” - er så overdrevet og virkelighedsfjernt at også beslutningstagerne kan se problemet. Det grænser til bevidst snyd.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Henrik Schmidt

Indsendt

19/03/2021 11:40

Sagsnummer

HS1220221

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Lokalplan
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Midtbyen
Hørings-id

H257

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00