Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til Lokalplan nr. 1143 - Etageboliger ved Rødkløvervej, Christiansbjerg

Nej tak til lokalplan nr. 1143. Nej tak til et højhus udenfor midtbyen & protest mod manglende byudviklingsplan.

Dette høringssvar er udarbejdet af Krestine Mougaard som er medejer af ejendommen Rødkløvervej 4, 6, og 8.

Efter deltagelse i borgermødet er det helt tydeligt at der fra borgernes side i området er en modvilje og decideret bekymring for det forslåede byggeri. Alle der ejer boliger på Nordsiden af Rødkløvervej stiller sig kritisk over for lokalplan forslaget, og ønsker en plan for området og at kommuneplanerne overholdes.

Jeg har samme holdning som beskrevet i de høringssvar der er afgivet fra sag: HS9142297, HS9407291, HS7395309 og vil ikke gentage de samme detaljer.

Jeg vil med dette høringssvar ligge fokus på og fremhæve tre ting:

1) Jeg er i mod at byudvikling foregår uden en plan. Denne lokalplan er ikke en brik i en større byudviklingsplan for Christiansbjerg eller Katrinebjerg. Den går direkte imod Aarhus Kommunes Rammeplan (140111B0), da lokalplan 1143 ønsker at bygge 6 etager hvor der i den nuværende plan er tilladt 2 etage byggerier. Hvis der er behov for nybyg på området hvor villaerne ligger nu kan kommunens rammeplan vel overholdes og bebyggelsen kan holdes på to etager. I definitionen af Aarhus højhuse (Aarhus kommunes LANDMARK) er 6 etager et højhus og disse er efter kommuneplanen tilladt i midtbyen, og i de øvrige dele af kommunen defineres en bygning som høj hvis den overskrider 2 etager.

2) Der mangler en grøn plan for området. Mennesker trives nær grønne områder. På nuværende tidspunkt er Rødkløvervej en grøn vej. Hvis lokalplanen 1143 bliver godkend, vil alle villa haverne blive fjernet og den biodiversitet der er heri. Jeg mener ikke at den åbne karre/indgang til det foreslåede lokalplan inviterer byens borgere ind til grønne områder. Den fortætning af borgere i området der skabes hvis lokalplan 1143 udføres (en stigning i familier fra 9 til 233) giver per borger procentvis mindre tilgængelig adgang til grønne områder, da der er flere der skal deles om det eksisterende. Hvis hele Christiansbjerg og Katrinebjerg skal undergå en markant byforandring må det kræves at der er en udviklingsplan og heri er det helt essentielt at der ligges en grøn plan for området.

3) Hvem designes byen egentlig for og hvor er borgerinddragelsen? Generelt er der i byudvikling utrolig begrænset involvering af borgere, og det må siges også at være tilfældet her. Jeg vil gerne benytte denne lejlighed til at kritisere processen der har været i forbindelse med dette lokalplan forslag 1143. Både borger, boligejere og ejendomsejere er ikke blevet inddraget og hvis lokalplanen godkendes – er vi heller ikke blevet hørt. Så vidt jeg kan se er 1 ud af nu mere end 65+ høringssvar for planen.

Kom nu Aarhus – vi skal forblive noget særligt. Jeg som er opvokset netop på Rødkløvervej 4, 1. tv i årene 1983-2003 håber af hele mit hjerte (som for evigt vil være Århusianer i alle hjørner og afkroge) at i vil lytte til alle de mange stemmer gennem disse høringssvar og gøre noget for byen. Jeg bor i København og kan se allevegne hvad dårlig byplanlægning gør for en by, hvis investorer skal drive og udvikle en by bliver det på bekostning af trivsel. I alle udviklingsprojekter er det vigtigt med en langsigtet plan – jeg synes det er decideret trist at der ikke er professionalisme nok til at skabe fremtidens Aarhus med omtanke og hjerterum.

Nej tak til lokalplan forslaget 1143. Nej tak til ændringer i kommuneplanerne uden en helheds plan for byområdet. Nej tak til byudvikling uden grønne helhedsplaner i og på tværs af lokalområderne.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Krestine Mougaard

Indsendt

28/04/2021 22:59

Sagsnummer

HS4980623

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Lokalplan
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Skejby-Christiansbjerg
Hørings-id

H264

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan, Byggeri og Miljø

Karen Blixens Boulevard 7

8220 Brabrand

Telefon: 89 40 44 00