Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til Lokalplan nr. 1132 - Boligområde ved Pannerupvej, Trige

Indsigelse mod lokalplan 1132

Udformningen af lokalplan 1132 tager kun hensyn til nye beboere i dette område – men ikke til eksisterende beboere på Byhøjvej, der grænser op til dette område!

Vi undrer os over, at man pludselig ændrer den tidligere lokalplan nr. 795, der var gældende for dette område, syd for Pannerupvej/øst for Byhøjvej.
Lokalplan 795 indeholdt en grønne bræmme, hvor der skulle være skolesti direkte i enden af haverne på Byhøjvej mod øst, samtidig var der tale om tæt lav bebyggelse, der så skulle bygges yderligere mod øst.
Begge dele faktorer, der dermed ikke fik de store gener for beboerne på Byhøjvej.

Men med den nye lokalplan virker det til, at der udelukkende tages hensyn til nye beboere i lokalplan1132’s område, og ikke til allerede eksisterende boliger på Byhøjvej.

Det virker som om, at beboerne på Byhøjvej skal stilles dårligere i forhold til beboerne i lokalplan 1132’s område i forhold til deres udearealer/haver i form af dårligere eller i værste fald ingen udsigt over det smukke landskab, øget støj, indbliksgener og skygge med haver og rækkehuse i 2 etager med en højde på op til 8,5 meter direkte op til gamle eksisterende haver.

Ligeledes finder vi det underligt, at man tilsyneladende godt kan tage hensyn til andre eksisterende boliger i området øst for Randersvej/nord for Pannerupvej, altså beboerne bosiddende på pannerupvej nr. 1 og 3, og lave afstand inden nyt byggeri opføres, men at man ikke kan tage samme hensyn til beboerne på Byhøjvej. Blot fordi denne side af Pannerupvej har en smuk udsigt, som nogle private bygherrer nu vil tjene godt på!

På side 6 i den nye lokalplan 1132 skriver man: “at der sikres udsigtskiler gennem bebyggelsen, så mange kan få glæde af den smukke udsigt.”
Dette hensyn gælder åbenbart ikke beboerne på Byhøjvej, der indtil nu har haft stor glæde af denne smukke udsigt!
En udsigt der nu forsvinder med et 2 plans byggeri med haver direkte op til eksisterende gamle haver og huse, hvor flere af husene har eksisteret i dette område siden 1950’erne!
Ved at indføre en grøn bræmme først, som planlagt i såvel lokalplan 795 og som det fremgår af dispositionsskitsen på side 5 i denne lokalplan, kunne der være håb om at bevare i det mindste en smule af den udsigt, vi indtil nu har nydt! Og som for de fleste af husejernes vedkommende var en væsentlig faktor for køb af deres huse.

Alle haver i husene på Byhøjvej, der vender mod øst, har placeret deres terrasser nederst i haven mod øst ud mod den nye bebyggelse, da det er det eneste sted, disse huse har mulighed for at få sol om aftenen. Indtil nu har de terrasser været ugeneret for støj og indkig fra øst!
Ved at der blev etableret en grøn bræmme først, kunne man tage hensyn til beboerne på Byhøjvej og dermed formindske den gene, der bliver ved at der bygges nedenfor dem og bevare det ugenerede private rum.

Ligeledes vil et etagebyggeri i 2 plan med en højde på op til 8,5 meter gøre, at de selvsamme haver på Byhøjvej vil miste den morgen- og formiddagssol, der ellers er i haverne på nuværende tidspunkt.

Samtidig vil en bebyggelse i 2 plan med have direkte i forlængelse af haverne på Byhøjvej også gøre, at beboerne i disse nye rækkehuse vil få indkig i haverne/husene på Byhøjvej, hvilket gør at vi hermed hellere ikke længere er ugenerede i vores haver/huse!
Vi forventer også at der, jf. beskrivelse af bebyggelsen på side 11, udelukkende etableres altaner mod øst, således at der også tages hensyn til beboerne på Byhøjvej med ugenerede private rum, som man skriver på side 14 at de nye beboere skal have adgang til!

En grøn bræmme direkte i enden af haverne på Byhøjvej ville også øge trafiksikkerheden for de beboere/børn fra Byhøjparken, der skal passere/krydse Pannerupvej og benytte sig af dette nye stisystem, idet overskueligheden for kørende biler på Pannerupvej længere nede mod øst er dårligere, fremfor oppe ved enden af haverne ved Byhøjvej samt Pannerupvej nr. 2, da overskueligheden her er langt bedre, og dermed udgør en væsentlig mere sikker overgang for beboerne i de huse, der er beliggende i Byhøjparken.

Ved at flytte stien op i enden af haverne på Byhøjvej, vil man leve op til det der er beskrevet på side 47 i lokalplan 1132, hvor der skrives at: “Der er udarbejdet en samlet dispositionsplan for de tre byudviklingsområder øst for Randersvej, som sikrer et sammenhængende vej- og stisystem, som kan afvikle trafikken fornuftigt og sikkerhedsmæssigt forsvarligt.”

I lokalplan 818 på side 25 samt i dispositionsskitse på side 5 i denne lokalplan fremgår det, at planen var, at man etablerede et fortov på langs fra vest, nord for Pannerupvej hen til den grønne bræmme, der havde en tragtformet udformning, der gjorde at de to grønne områder/bræmmer mødtes og passerede direkte i enden af haverne på Byhøjvej. Således at ikke bare beboere fra Byhøjparken (fra lokalplan 818) men også beboerne på Byhøjvej kunne benytte denne nye sti bagom haverne og hen til tunnellen ved kirken. Dermed vil børnene på Byhøjvej også være sikret en sikker skolevej!

Som beskrevet på side 6 i den nye plan; “Der skal være gode stiforbindelser, der sikrer sammenhæng i Trige, til glæde for beboerne inden for såvel som uden for lokalplanområdet!”
Men ved at placere stien midt i det nye område, vil den ikke kunne benyttes af beboere vest for stiens placering, idet man i givet fald skulle gå ned af Pannerupvej mod øst til indgangen til stien, og der er jo ingen der går tilbage mod øst, for at komme frem mod vest for at komme f.eks. ned til skolen, hallen med idrætsfaciliteterne, biblioteket eller Trige by!

Vi forventer, at Aarhus kommune lever op til at man reelt set har en mulighed for en indsigelse, og det ikke bare er et spil for galleriet, at vi skal føle os hørt?

Det bedste for alle parter, både for beboerne på Byhøjvej vil være at man holdt sig til planen om grøn bræmme direkte i enden af haverne fra Byhøjvej, så støj og indkig fra nye beboere i 2 plan, ikke generede de eksisterende husejere på Byhøjvej, og dermed bevarede det ugenerede private rum.
Den grønne bræmme direkte i enden af haverne på Byhøjvej vil også sikre, at de nye huse i 2 plan heller ikke kommer til at skygge for morgen- og formiddagssol i haverne på Byhøjvej!
Samt at man også tager hensyn til beboerne på Byhøjvej og sikre dem lidt af den smukke udsigt, de hidtil har nydt, og ikke kun tager hensyn til nye beboere i dette område!
Ligeledes sikre en mere sikker overgang for beboerne fra Byhøjparken tværs over Pannerupvej med større udsyn i enden af Byhøjvejs haver, fremfor overgang nede af bakken længere mod øst, som den nye plan 1132 foreskriver!

Derfor imødeser vi, at man fra Aarhus Kommunes side foretager det eneste etisk korrekte, nemlig at ændre lokalplan 1132 til, at der igen etableres en grøn bræmme i enden af haverne på Byhøjvej, så der tages hensyn til såvel eksisterende husejere på Byhøjvej samt til de beboere fra Byhøjparken, der skal benytte den grønne bræmme som en sikker skolesti!

Familien Bendixen
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Jette Bendixen

Indsendt

21/04/2021 20:04

Sagsnummer

HS9007655

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Lokalplan
Område
Trige - Spørring
Hørings-id

H277

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan, Byggeri og Miljø

Karen Blixens Boulevard 7

8220 Brabrand

Telefon: 89 40 44 00