Gå til hovedindhold

Høringssvar

Debatoplæg - Dampmøllevej og Malling Foderstof i Malling

Hæv ambitionsniveauet

Endelig sker der noget for området omkring siloen. Endelig mulighed for at udvikle byens liv, arkitektur og hverdagsglæde. Det kunne man håbe på skete, men med nuværende forslag lægges der mere op til mere beton og et sigte mod større indtjening.
Hvorfor ikke tænke større og mere bredt nu, hvor der er en unik mulighed? Malling hungrer efter grønne oaser og steder hvor liv og glæde kan opstå.
Nuvel boliger er en god idé, hvis det gøres i respekt for stedet og de borgere, der allerede bor i byen. At hæve etagebyggeriet kan jeg ikke se meningen med, udover at det skæmmer det eksisterende byggeri, der kun er på to-etagers højde. Derfor skal det holdes som tæt-lav bebyggelse. Derudover er der naboer, som ufrivilligt kommer til at have meget store gener i dagligdagen og for værdien af deres boliger. Det synes jeg virker respektløst.

Hvorfor ikke gøre området attraktivt med tæt-lav bebyggelse krydret med et torv af små erhvervs-drivende? Herunder en skater-bane til de unge, en lille scene til arrangementer/1.maj/osv..., grønne træer der vokser sig store over tid, bænke, en lille kunstig sø... og meget andet der kan skabe glæde og liv! Mere beton skaber ikke mere liv! Beton skaber liv inde bag væggene, og små korridorer af græs og et par bænke giver ikke mennesker lyst til at mødes og hygge sig.
Det er et unikt sted, og det kunne blive hjertet af Malling. Der bliver bygget og bygget alle steder. Giv os noget andet end mere af det samme! Byudvikling handler ikke kun om flere boliger og flere borgere...

Derudover skal der tænkes i de trafikale gener, der unægteligt vil komme med flere borgere. Med udkørsel overfor XL-byg vil alle køre ned om Gl. Østergårdsvej/Nyvej. Her skal der gerne tænkes i chikaner og fartbegrænsninger.

Sidst men ikke mindst er siloen for mig ikke et vartegn. Det er en meget lidt pæn klods, som kun tjener lejen af de antenner, der sidder på den. Skal den være der, så gør noget ved den, så den har et formål, eller bliver udsat for kunstnerisk udfoldelse. For mig er kirken et vartegn, som står flot, når man kører ind til Malling.

Med venlig hilsen
Jørgen Olsen
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Jørgen Bligaard Olsen

Indsendt

25/05/2021 21:11

Sagsnummer

HS8784691

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Beder - Malling
Hørings-id

H299

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan, Byggeri og Miljø

Karen Blixens Boulevard 7

8220 Brabrand

Telefon: 89 40 44 00