Gå til hovedindhold

Høringssvar

Oplandsudvalget

Trige-Ølsted Fællesråd har med interesse læst det meget fyldige anbefalingsbrev til Byrådet.
Ingen kan vel være uenige i intentionerne og de mange problemstillinger der omtales i brevet. Vi finder dog, at anbefalingerne langt hen af vejen er for ukonkrete og fuldstændig afhængige af den økonomi der eventuelt kan opnås ved budgetforhandlinger og forhandlinger i Byrådet.
At udvalget besøger 2 lokalområder og hører om deres problemer/udfordringer er på ingen måde repræsentativt for, hvordan det står til i alle fællesrådsområderne.
Allerede i 2004 udarbejde Aarhus Kommune "Århusmodel for borgerinddragelse" den har stadig ikke hjulpet væsentligt på, hvordan og hvornår Fællesrådene inddrages i sager, der vedrører de enkelte lokalområder. Der findes stadig eksempler på, at et Fællesråd først inddrages, når sagen er færdig til behandling i Byrådet. Det vil sige, at der ikke er nogen reel indflydelse, men kun en orientering om, at nu sker der noget i et bestemt lokalområde.
Fra Trige-Ølsted Fællesråd vil vi anbefale, at der umiddelbart tages skridt til, at alle lokalplaner i givet Fællesrådsområde sendes til høring i Fællesrådet, så der er mulighed for at knytte oplysninger og kommentarer til inden det er for sent..
Dette forslag kræver ingen særskilt økonomi, men blot en mere inkluderende tilgang til samarbejdet mellem Aarhus Kommune og Fællesrådene.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Henny Hansen

Indsendt

23/05/2021 14:54

Sagsnummer

HS7631549

Informationer

Startdato
Svarfrist
Område
Åby Åbyhøj Beder - Malling Brabrand - Gellerup Harlev - Framlev Hårup - Mejlby Hasle Hasselager - Kolt Hele kommunen Hjortshøj Holme - Højbjerg - Skåde Lisbjerg Lystrup-Elsted-Nye Mårslet Midtbyen Sabro - Borum Skejby-Christiansbjerg Skæring - Egå Skødstrup - Løgten Solbjerg Stavtrup - Ormslev Tilst - Brabrand Nord Tranbjerg Trige - Spørring Vejlby-Risskov Viby
Hørings-id

H307

Kontakt

Marianne Bjerg Hansen

AC-fuldmægtig

E: hbjma@aarhus.dk

 

Vil du vide mere?

Oplandsudvalgets hjemmeside