Gå til hovedindhold

Høringssvar

Østergårdsgrunden i Hjortshøj

I Hjortshøj er vi en gruppe borgere der siden 2016, sammen med vores fællesråd Landsbyforum, har arbejdet på at bevare en gammel landbohave “Østergårdshaven” som et fælles grønt åndehul midt i byen.
Vi har med interesse læst og bifalder Oplandsudvalgets tanker mht. at bevare og respektere lokalsamfundenes værdier og særlige karaktertræk samt fremtidssikre lokale mødesteder.
Som Oplandsudvalget skriver, så er mødesteder limen der holder et lokalsamfund sammen ved at skabe tillid og sammenhold. I vores øjne er det derfor vigtigt og oplagt at Østergårdshaven bevares, så der i Hjortshøj - også på lang sigt - findes et centralt beliggende samlingspunkt til glæde for alle aldersgrupper.
Ønsket om at den gamle Østergårdshave bruges til andet og mere fællesskabende end flere boliger, har bred opbakning i Hjortshøj. Således har vi i 2017 indsamlet 907 underskrifter af de stemmeberettigede fra Hjortshøjs borgere for bevarelse af området som bypark. Ligeledes indkom der 50 indsigelser til Kommuneplan 2017 for bevarelse af Østergårdshaven som et fælles mødested, ud af i alt 200 indsigelser fra hele kommunen.

Venlig hilsen
Østergårdsgruppen
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Mette-Kirstine Bak

Indsendt

01/06/2021 10:34

Sagsnummer

HS6365478

Informationer

Startdato
Svarfrist
Område
Åby Åbyhøj Beder - Malling Brabrand - Gellerup Harlev - Framlev Hårup - Mejlby Hasle Hasselager - Kolt Hele kommunen Hjortshøj Holme - Højbjerg - Skåde Lisbjerg Lystrup-Elsted-Nye Mårslet Midtbyen Sabro - Borum Skejby-Christiansbjerg Skæring - Egå Skødstrup - Løgten Solbjerg Stavtrup - Ormslev Tilst - Brabrand Nord Tranbjerg Trige - Spørring Vejlby-Risskov Viby
Hørings-id

H307

Kontakt

Marianne Bjerg Hansen

AC-fuldmægtig

E: hbjma@aarhus.dk

 

Vil du vide mere?

Oplandsudvalgets hjemmeside