Gå til hovedindhold

Høringssvar

Oplandsudvalgets anbefalinger

Kommentar fra Aarhus Kommunes kunstfaglige råd

Høringssvar fra Aarhus Kommunes kunstfaglige råd vedr. Oplandsudvalgets anbefalinger

Aarhus Kommunes kunstfaglige råd - dvs Kunstrådet, Billedkunstudvalget og Musikudvalget - har med interesse læst Oplandsudvalgets anbefalinger til Aarhus Byråd, i rapporten "8 anbefalinger til at styrke oplandet". Vi vil gerne knytte en kommentar til anbefaling nr. 6, med overskriften "Der skal være flere steder, hvor unge mødes på egne præmisser" (side 15 i rapporten):

De kunstfaglige råd bakker varmt op om Oplandsudvalgets anbefalinger om at Byrådet bør opprioritere udvikling af steder i oplandet, hvor unge kan mødes på egne præmisser - og hvor de unge er aktive medskabere af disse mødesteder, fællesskaber og aktiviteter. Vi vil opfordre til at man inddrager kunstneriske udtryksformer - musik, dans, teater, billedkunst og skrivekunst - i udviklingen af disse mødesteder og aktiviteter. Dette ville være et værdifuldt supplement til de idræts- og folkeoplysningstilbud, som ifølge rapporten er de mest brugte kulturtilbud i oplandet. Sportsklubber og biblioteker er vigtige kultur- og aktivitetetstilbud, men er ikke tilstrækkelige for alle unge - eller for borgerne i det hele taget. Det er derfor vigtigt at Byrådet skaber grobunden for etablering og styrkelse af kreative ungdomsmiljøer i byens opland.

Vi støtter også Oplandsudvalgets anbefaling om at Byrådet trækker på erfaringer fra fx Ungdomskulturhuset, Frontløberne og Institut for (X) - nogle af byens dygtige kulturaktører med viden inden for ungdomsområdet.

Vi vil minde Byrådet om fortsat at have fokus på at udnytte midlertidigt uudnyttede kommunale rum og byrum til kulturelle aktiviteter - også til de unge i byens oplandsområder.

Med venlig hilsen,

Aarhus Kommunes kunstfaglige råd:
Kunstrådet, Billedkunstudvalget og Musikudvalget
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Christian Vuust

Indsendt

01/06/2021 15:02

Sagsnummer

HS5436408

Informationer

Startdato
Svarfrist
Område
Åby Åbyhøj Beder - Malling Brabrand - Gellerup Harlev - Framlev Hårup - Mejlby Hasle Hasselager - Kolt Hele kommunen Hjortshøj Holme - Højbjerg - Skåde Lisbjerg Lystrup-Elsted-Nye Mårslet Midtbyen Sabro - Borum Skejby-Christiansbjerg Skæring - Egå Skødstrup - Løgten Solbjerg Stavtrup - Ormslev Tilst - Brabrand Nord Tranbjerg Trige - Spørring Vejlby-Risskov Viby
Hørings-id

H307

Kontakt

Marianne Bjerg Hansen

AC-fuldmægtig

E: hbjma@aarhus.dk

 

Vil du vide mere?

Oplandsudvalgets hjemmeside