Gå til hovedindhold
Debatoplæg - Helhedsplan for Tangkrogen

Helhedsplan for Tangkrogen

Placering af rensningsanlæg:

Alternativ 2 vil være bedste løsning, således at vandtilstrømningen til og fra Tangkrogen får mest muligt frit spil. Samtidig giver dette udspil den størrelse bevarelse af kystmiljøet og fastholder naturværdien for brugerne af Tangkrogen og kyststrækning ud til og med Marselisskoven.

Inddragelse af mere areal på søterritoriet:
Aarhus kommune og Aarhus havn har endnu ikke indtaget begrebet bæredygtighed. Hvis dette var private virksomeheder ville långivning til sådanne projektet være betinget af en bæredygtig udvikling. Enhver udvidelse ud i søterritoriet vil ikke være med til at skabe en mere bæredygtig udvikling for Aarhus bugten. Der bør stilles krav til arealanvendelse for både rensningsanlæg og havn, således at en minimal inddragelse af søterritorium anvendelse og der skabes et fokus på det bæredygtige for bugten og det kystnære miljø. Ideen om stien er fin, men ikke på bekostning af yderligere inddragelse af hav.

Mindre arealer ændres for at sikre sameksistens:
Det fremgår ikke hvad “Mindre arealer” er i omfang samt hvad der menes med sameksistens med havnen. Der skal ved disse arealer tages hensyn til det omkringliggende kystnære miljø.

Mulighed for, at opføre bygninger til tekniske anlæg med en højde på ca. 22 meter og tekniske anlæg som siloer mv. i en højde på ca. 25 meter indenfor arealerne til renseanlæg:
Rensningsanlægget bør indgå i det kystnære miljø, ved at falde ind i den natur som borgere vil opleve på hele strækningen fra Tangkrogen til BalleHage. Høje siloer og bygningen gør aldrig noget godt for det omkringliggende miljø, men hvis der kan stilles krav til bygninger og siloers bemaling og udforming, kan disse måske bedre falde ind i miljøet.
Man kunne godt ovre veje hvordan disse siloer kan indtage en form for varetegn ved indsejlingen til Marselisborg lystbådehavn ved en kunstnerisk bemaling og belysning. Derved vil kystmiljøet få tilføjet et ekstra lag, som ville kunne give værdi for borgere som bruger strækningen fra Tangkrogen til BalleHage. Tænk på de høje personer skulpture som ved Esbjerg kigger ud over vandet eller Tuborg flasken som ikke mange år var varetegn ved Tuborg Havn. Et sådan krav til at skabe noget positivet til miljøet bør indgå i kravene til denne ændring.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Peter Sørensen

Indsendt

30/06/2021 07:26

Sagsnummer

HS8888069

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Midtbyen
Hørings-id

H318

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan, Byggeri og Miljø

Karen Blixens Boulevard 7

8220 Brabrand

Telefon: 89 40 44 00