Gå til hovedindhold

Høringssvar

Arealer til alle boligtyper

Bebyggelse af bynært landbrug i Hjortshøj

Vi bor ikke selv i Andelssamfundet, men i Hjortshøj. Ikke desto mindre har Andelssamfundets landbrugsareal og den åbne adgang for hele Hjortshøj stor betydning for os og er til daglig glæde: Vores børns daginstitutioner og skoler besøger landbruget, området fungerer som grønt legeareal for børn, og andelssamfundet fungerer som en motor i lokale fællesskaber, hvor man naturligt mødes til arrangementer, ved gederne, på stierne osv. Landbrugsarealet er således forpagtet med stort samfundssind for øje, hvor der er åben adgang, initiativ til fællesskab og muliggørelse af grønne åndehuller til gavn for hele byen.

Bynært landbrug er en helt særlig mulighed for at lade børn (og voksne) erfare landbrugsdrift i lokalmiljøet, ikke mindst når det som her drives med stor gæstfrihed og udadvendte initiativer. At lave byggeplaner for at ruste Aarhus Kommune til fremtiden må også indebære en analyse af, hvad der skaber værdi for kommunens beboere i hverdagen. Ved at erstatte en oase af bynært landbrug med bebyggelse, vil Aarhus Kommune blive fattigere.

Samtidig vil bebyggelse på landbrugsarealet, der grænser op mod Østergaardstoften indebære en væsentlig forøgelse af bil-trafik på byens "sikre" skolevej for cyklister. Fordi den centrale Virupvej nærmest er umulig at sikre for børne-cyklister, er skolevejen over Østergaardstoften den eneste mulighed for mange børn for at kunne cykle i skole. Det fremstår uigennemtænkt at øge biltrafikken på denne vej.

Nye og blandede boliger i Hjortshøj er naturligvis en god idé, men det fremstår helt unødvendigt at gøre det på et areal, hvor man derved samtidig fjerner helt afgørende grønne fællesskabsarealer for byen.

Vh

Stinne Poulsen og Marie Trillingsgaard
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Stinne Poulsen og Marie Trillingsgaard

Indsendt

21/06/2021 08:28

Sagsnummer

HS0319758

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H320

Kontakt

Henrik Pedersen

Tlf. 4185 9769

BYSTRATEGI

TEKNIK OG MILJØ

 

Vil du vide mere?

Læs mere om kommuneplanen og hvad den betyder for dig - klik her.