Gå til hovedindhold

Høringssvar

Arealer til alle boligtyper

Temaplan om arealer til alle boligtyper 2021

Vedr. Andelssamfundets forpagtede arealer.
Bevar jorden.
I disse år lægges der mange kræfter i at oprette og bevare nationalparker. På tilsvarende vis kæmpes der i bynære samfund for at bevare grønne oaser.
I Hjortshøj har et andelssamfund på frivillig basis oprettet og bevaret en stor biodiversitet gennem en generations omstilling af landbrugsarealer til økologi og bæredygtighed.
Alle i lokalområdet har stor glæde heraf, og mange flytter til området af samme grund. Fra udlandet kommer mange gæster, der imponeres og inspireres af det socialt samfundsmæssige eksperiment, det er at skabe boformer som alternative til den ordinære byudvikling.
Danmark er blevet kendt for sin plads til alternative boformer ligeså vel som Danmark er kendt for sin dialogiske pædagogik, der viser plads til friskoler.
I andelssamfundet er der ikke bare tale om økologisk biodiversitet, hvad angår landbrugsarealerne, men også om det sociale og kunstneriske liv, der er udviklet i tilslutning hertil.
Hjortshøj er kendt for sin vægt på grønne oaser og sit solide landsbyfællesskab, og hvor andelssamfundet er en solid nerve. Mister vi dette, reduceres vi til en forstad præget af, at mange, som i andre sovebyagtige forstæder, må køre efter indkøb og børnepasning.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Brita Setterberg

Indsendt

06/07/2021 07:59

Sagsnummer

HS0092572

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H320

Kontakt

Henrik Pedersen

Tlf. 4185 9769

BYSTRATEGI

TEKNIK OG MILJØ

 

Vil du vide mere?

Læs mere om kommuneplanen og hvad den betyder for dig - klik her.