I disse år, hvor der bygges mange boliger, bliver naturperlerne færre og færre. I mange
kommuner (inklusiv Aarhus kommune) prøver man endda at oprette nye natur områder, hvilket tager tid at etablere og koster penge . Andelssamfundets er en eksisterende naturperle, som man nu påtænker at bebygge.
Det område der er tale om, er tilgængelig ikke kun for dem der bor der, men også for alle
andre fra nær og fjern. Den økologise grøntsagsdyrkningen som er betinget af et stort samlet markareal, hvor der skiftet afgrøder fra år til år, har over 100 medlemmer. De samles om dyrkning og fællesskab. Dette tilbud er for alle uanset, hvor man bor.
Dagligt ser man børnehaver og familier, der går ture netop i dette område, hvor der også er geder at klappe og grise at kigge på.
Der er også skabt meningsfyldte arbejdspladser for bofællesskabet for udviklingshæmmede i samarbejde med netop Aarhus kommune. Den sociale inklusion har været vellykket, bla. har nogle af bofællesskabets beboerne været med til at udsætte bænke rundt i landskabet. Så unge og gamle kan få et hvil og nyde udsigten, når der vandres på de stier, som også ligger på det påtænkte boligområde
Folk fra udlandet søger om at komme på besøg, for at opleve og lade sig inspirere af dette lille økologiske samfund, som netop hænger sammen på grund af dens størrelse og struktur.
Det er ikke sådan at bebyggelse kun vil tage en lille bid af denne naturperle. Det er den nuværende størrelse, der gør at Andelsamfundet hænger sammen, som et socialt og naturligt økosystem- unik og åben ud andre borgere.
Jeg håber inderligt at der er forståelse for at bevare dette i sin helhed, og at der ikke bebygges.