Gå til hovedindhold

Høringssvar

Høringssvar for

Udstykning af jord, som AIH forpagter i Hjortshøj - nej tak

Som beboer i Hjortshøj gennem snart 30 år har jeg den største respekt for den vej og inspiration, som AiH (Andelssamfundet i Hjortshøj) tilbyder Hjortshøj, Aarhus, Danmark - Ja, hele Verden. AiH viser, at det kan lade sig gøre at bo og leve bæredygtigt.
Det er ikke kommet af sig selv. Ildsjæle har lagt kolossale kræfter i at bygge huse, få bo-grupper til at fungere, fælleshuse, madudsalget Høkeren, genbrugsbutiken, kunstneriske værksteder, café, musikarrangementer, tangoundervisning - og også landbrugsområdet med grøntsagsordning og dyrehold. Hele Hjortshøj/Aarhus bliver løbende inviteret ind i mange af aktiviteterne. Landbrugsområdet eksempelvis bruges af daginstitutioner, børnefamilier og øvrigt interesserede til opleve geder, høns, fritgående grise, kvæg og til at se hvordan en gulerod vokser; samtidigt med at alle har mulighed for et skønt view ud over Aarhus Bugten og for at indgå i kreative værksteder.
Personligt vil jeg opleve det som et stort tab, hvis dele af det jord, som AiH forpagter, skal omlægges til parceller. Jeg nyder at bevæge mig i området som beboer i Hjortshøj og oplever, at AiH er et centralt element i, at Hjortshøj er et særlig skønt sted at bo.
Som verdensborger finder jeg det tude-tosset at begrænse et velfungerende eksempel på, hvordan man kan bo og leve økologisk og energieffektivt i en tid, der i den grad har behov for løsninger på netop dette.
Aarhus kan være stolt af AiH og bør støtte op om aktiviteterne og ikke stå i vejen for det anerkendelsesværdige arbejde ved at udstykke dele af den forpagtede landbrugsjord.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Birgitte Knudsen

Indsendt

13/07/2021 09:56

Sagsnummer

HS9306521

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Emneord
Kommune- og lokalplanlægning
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H320

Kontakt

Henrik Pedersen
Tlf. 4185 9769

BYSTRATEGI
TEKNIK OG MILJØ

 

Vil du vide mere?

Læs mere om kommuneplanen og hvad den betyder for dig - klik her.